Η Ελλάδα ήταν «χάρμα ιδέσθαι» απόψε στο παιχνίδι με τη Μεγάλη Βρετανία (93-71) και άφησε εξαιρετικά ελπιδοφόρα σημάδια για τη συνέχεια.

 

Το σημερινό ματς, πάντως, είχε ξεχωριστό χαρακτήρα για το Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο της Εθνικής και, μάλιστα σε sold out αγώνα, μένοντας απόλυτα ικανοποιημένος απ’ την εικόνα της ομάδας. Σε δηλώσεις που έκανε μετά το παιχνίδι, αρχικά έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες, στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ατμόσφαιρα του αγώνα και, αφού σχολίασε την εικόνα της «επίσημης αγαπημένης» στο παιχνίδι, τόνισε ότι πρέπει η ομάδα να μείνει προσγειωμένη και να μην παίρνουν τα «μυαλά» της αέρα με μια νίκη.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη:

 

«Θέλω να συγχαρώ την ομάδα μου, όσους έπαιξαν, αλλά και όσους δεν ήταν στην αποστολή για τη δωδεκάδα. Ήταν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα, για μένα προσωπικά γιατί ήταν και το ντεμπούτο μου. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι πήραμε τη νίκη. Το ματς ήταν όπως το περίμενα. Ήμασταν νευρικοί στην αρχή, με μηδενική συνοχή, αλλά αλλάξαμε το μομέντουμ μέσα από την άμυνά μας και «κλείσαμε» το ημίχρονο στο +1. Στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν η καθοριστική στιγμή, με τον Τάιλερ να αναγκάζει τους αντιπάλους να επαναπροσδιορίσουν την άμυνά τους. Σκόραρε, αλλά βρήκε καλές συνεργασίες με τον Παπαγιάννη. Ο Μποχωρίδης βοήθησε πολύ, ο Γκίκας επίσης, μπορώ να αναφέρω όλους τους παίκτες. Η Μ. Βρετανία είχε απουσίες, αλλά είναι μια πολύ καλή και αθλητική ομάδα. Δεν πρέπει να υποτιμάς κανέναν. Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι, ήταν μια ακόμη μέρα στη δουλειά».