Ο Νικ Καλάθης μπορεί να είναι πια έτοιμος αποχαιρετήσει την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό και να μετακομίσει στην Ισπανία και την Μπαρτσελόνα (έχει συμφωνήσει σε όλα με τους «μπλαουγκράνα» για 3ετές συμβόλαιο), αλλά δεν θα αποχαιρετήσει και την Εθνική Ομάδα.

Ο Έλληνας γκαρντ θα παραμείνει στρατιώτης της επίσημης αγαπημένης, όπως ξεκαθάρισε σε δηλώσεις που έκανε στη κάμερα της ΕΡΤ και στις οποίες είπε ότι θα δώσει με την ομάδα το παρών με τη Εθνική στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Καναδά το επόμενο καλοκαίρι.

Όταν ο Καλάθης ρωτήθηκε αν θα είναι το επόμενο καλοκαίρι στην Εθνική και θα είναι με την ομάδα στον Καναδά για το Προολυμπιακό ήταν ξεκάθαρος: «Ναι, σίγουρα. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα παίξω με την Εθνική του χρόνου, το περιμένω με ενθουσιασμό. Προφανώς, ήταν ατυχία αυτό που έγινε φέτος, αλλά ένας από τους βασικούς στόχους μου είναι να αγωνιστώ με την Εθνική Ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ο Καλάθης μίλησε και για το ενδεχόμενο να παραταχθεί η Εθνική στον Καναδά με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο παρκέ και τον Rick Pitino στον πάγκο και ευχήθηκε: «Ελπίζω να είμαστε και με τους δύο. Για εμένα είναι και οι δύο σπουδαία άτομα και όποιος από αυτούς μπορεί να έρθει, ας έρθει».

Ο Καλάθης μίλησε και για την πρόκληση της πρόκρισης στους Ολυμπιακού Αγώνες του Τόκιο και επισήμανε: «Είναι τεράστια πρόκληση, ξέρω ότι κι άλλοι παίκτες επίσης δεν είχαν αυτή την εμπειρία. Είναι μεγάλη ευκαιρία για εμάς, ας ελπίσουμε ότι θα περάσουμε όλοι μαζί στο επόμενο επίπεδο και θα πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες».