Η Εθνική παρουσίασε δύο διαφορετικά πρόσωπα, μιας και σε μία μέτρια εμφάνιση κατάφερε να δείξει τόσο θετικά, όσο και αρνητικά σημάδια. Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση του Γιώργου Πρίντεζη που πέτυχε 19 πόντους, ενώ άλλους 12 πέτυχε ο Γιάννης Μπουρούσης. Εξαιρετικός από πλευράς Ιταλών ήταν ο Ντάνιελ Χάκετ που φαίνεται να έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του μετρώντας 19 πόντους.

Η Εθνική ξεκίνησε τον αγώνα με τους Καλάθη, Σλούκα, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μπουρούση. Το παιχνίδι στα πρώτα του λεπτά δεν είχε ομάδα να προηγείται μιας και οι δύο ομάδες ακολουθούσαν η μία την άλλη, με τον Χάκετ να δείχνει να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του με 2/2 τρίποντα, την ώρα που η Εθνική είχε σε καλή μέρα τον Γιώργο Πρίντεζη που “χτυπούσε” τόσο από τα 6,75 όσο και από μέση απόσταση. Το σερί 8-3 έδωσε προβάδισμα στην Εθνική με 17-16, ενώ οι δύο ομάδες έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 20-16, με την Ελλάδα να παρουσιάζεται ανανεωμένη και με καλές συνεργασίες.

Ανάλογη ήταν και η εικόνα του β’ δεκαλέπτου, με το σκορ να έρχεται σε ισορροπία στο 24-24, με την Ιταλία να βρίσκει λύσεις κυρίως από τους γκαρντ της, με τον Αραντόρι και τον Φιλουά να κάνουν καλό παιχνίδι. Εξίσου όμως καλό παιχνίδι έκαναν και ο Καλάθης με τον Σλούκα, με τους δύο γκαρντ να έχουν καλές συνεργασίες, με τον δεύτερο να δημιουργεί και τον πρώτο να εκτελεί κυρίως με λέι απ. Το σκορ δεν άνοιξε ιδιαίτερα με την Εθνική να έχει μεν το προβάδισμα αλλά την Ιταλία να ακολουθεί και το ημίχρονο να κλείνει στο 33-31.

Στο β’ ημίχρονο ο Κώστας Μίσσας αποφάσισε να δοκιμάσει διαφορετικά συστήματα και πρόσωπα, μιας και έδωσε περισσότερο χρόνο συμμετοχής στον Θανάση Αντετοκούνμπο, ο οποίος με την ενέργεια και την εκρηκτικότητα του βοήθησε τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Παράλληλα, δοκιμάστηκαν και συστήματα χωρίς καθαρό σέντερ με τον Αγραβάνη, τον Πρίντεζη και τον Παπαπέτρου να παίζουν μαζί στην ίδια πεντάδα, ενώ η παρουσία και των Σλούκα-Μάντζαρη θύμισε σύστημα… Ολυμπιακού. Παρόλα αυτά, οι αλλαγές αυτές βοήθησαν την Εθνική, η οποία πήρε τη μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ (56-49), με την Ιταλία να μην βρίσκει διαδρόμους σε καταστάσεις isolation.

Το τελευταίο μέρος του αγώνα βρήκε την Εθνική να παίρνει διαφορά ακόμα και 10 πόντων (59-49), χωρίς όμως να κρατήσει ιδιαίτερα μιας και ένα σερί 2-7 ανάγκασε τον Κώστα Μίσσα να καλέσει εσπευσμένα time-out. Η Εθνική τα… χρειάστηκε μιας και η γειτονική Ιταλία δεν φάνηκε τόσο… φιλική, με τον Ντάνιελ Χάκετ να βρίσκεται σε εξαιρετική ημέρα και να μειώνει ακόμα και στον πόντο (63-62) ενώ η απογοήτευση ήταν ακόμα μεγαλύτερη όταν η Ιταλία ισοφάρισε το σκορ στο 64-64 και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Η… παγωμάρα της παράτασης δεν φάνηκε στο παρκέ για την Εθνική, η οποία με δύο τρίποντα από τους Σλούκα και Καλάθη, με τον δεύτερο να το πετυχαίνει με buzzer beater από τα 8 μέτρα, πήρε προβάδισμα με 71-66, το οποίο και κράτησε μέχρι τέλους νικώντας με 73-70.

Δεκάλεπτα:

20-16, 33-31, 50-45, 64-64, 73-70

ΕΛΛΑΔΑ: Καλάθης 9 (4/11 σουτ), Μπουρούσης 12 (1), Σλούκας 9 (2/7 σουτ, 8 ριμπ., 6 ασ.), Λαρεντζάκης 1, Παπαγιάννης 2, Πρίντεζης 19 (2), Παπανικολάου 4, Μάντζαρης, Αγραβάνης 8, Παπαπέτρου 5 (1), Αντετοκούνμπο Θ. 4.
ΙΤΑΛΙΑ: Χάκετ 19 (3), Ντέλα Βάλε 5 (1), Αραντόρι 6 (1), Φιλόι 10 (2), Μπόλιγκα 4, Μέλι 10 (1), Πάσκολο 1, Κουζίν, Αμπάς 2, Μπερνς 4, Ντατόμε 9 (1).

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ!