Ο προπονητής της Εθνικής Μαυροβουνίου Ζβέζνταν Μίτροβιτς μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας της χώρας για την κλήρωση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το Μαυροβούνιο κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο με την Εθνική μας ομάδα και τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Νέας Ζηλανδίας και της Βραζιλίας. Ο Μίτροβιτς έδειξε να θεωρεί οτι η Ελλάδα θα είναι ο μεγάλος αντίπαλος της Εθνικής Μαυροβουνίου για τις δυο πρώτες θέσεις που δίνουν την πρόκριση στη επόμενη φάση.

Ο προπονητής του Μαυροβουνίου δεν έμεινε όμως, μόνο εκεί. Εκανε ειδική αναφορά στην Ελλάδα και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τόνισε ότι αν ο Ελληνας σταρ του ΝΒΑ παίξει με την ομάδα στο Παγκόσμιο τότε η Ελλάδα θα είναι ένα από τα φαβορί όχι φυσικά για να περάσει στην επόμενη φάση, αλλά για να ανέβει στο βάθρο της διοργάνωσης.

Αναλυτικά ο προπονητής της Εθνικής ομάδας του Μαυροβουνίου ανέφερε:

«Είναι ένα καλός όμιλος. Η Ελλάδα θα είναι αντίπαλος μας και αν παίξει ο Αντετοκούνμπο τότε είναι φαβορί για μετάλλιο. Εξαρτώνται πολλά από την κατάσταση που θα βρεθούμε. Η Ελλάδα διαθέτει παίκτες με εμπειρία και ικανότητες.

Η Βραζιλία είναι ελκυστική ομάδα και περιμένω να δω το ρόστερ τους. Έχουν καλούς παίκτες στο ΝΒΑ και την Ευρώπη, αλλά να δούμε ποιοι θα παίξουν. Η Νέα Ζηλανδία είναι σκληρή ομάδα, δεν είναι εύκολο να την νικήσουμε. Εμείς θα αφοσιωθούμε στη δική μας δουλειά. Να δούμε ποιοι παίκτες θα αγωνιστούν και ελπίζω να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».