Στην απόφαση των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού να παραχωρήσουν το έμψυχο ελληνικό δυναμικό τους στην Εθνική ομάδα εν όψει των δύο πολύ κρίσιμων αναμετρήσεών της με την Τουρκία για την Προκριματική Φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 αναφέρθηκε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, με τον τεχνικό της Επίσημης Αγαπημένης να σχολιάζει πως «η Εθνική είναι πάνω απ’ όλους»!

Αναλυτικά:

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Σωτήρης Μανωλόπουλος, μίλησε στη Media Day της Εθνικής Ανδρών εν όψει της αναμέτρησης της Παρασκευής με την Τουρκία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

«Πριν μιλήσουμε για μπάσκετ, να πούμε ότι ξυπνήσαμε σήμερα βλέποντας τις δυσάρεστες εξελίξεις στην Ουκρανία. Ευχόμαστε η κατάσταση να εξελιχθεί όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα και να εξομαλυνθεί το συντομότερο.

Όσον αφορά στο μπάσκετ, τώρα, η ομάδα μαζεύτηκε τη Δευτέρα, έχουμε δουλέψει πάρα πολύ καλά, τόσο σε τακτικό κομμάτι, όσο και στο κομμάτι της ομοιογένειας. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, που διαθέτοντας παίκτες τους στην Εθνική Ομάδα εν μέσω υποχρεώσεών τους για την Ευρωλίγκα αποδεικνύουν πως η Εθνική Ομάδα είναι πάνω από όλους. Βασίζομαι στο πολύ ψηλό μπασκετικό IQ τους και τη θέλησή τους να βοηθήσουν την Εθνική Ομάδα, προκειμένου να προσαρμοστούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Ο Ολυμπιακός παίζει αργά σήμερα, ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και να μπορέσουν να είναι μαζί μας αύριο οι παίκτες του Ολυμπιακού. Εννοείται πως κι εμείς θα τους προσέξουμε, καθώς δεν θέλουμε να βάλουμε σε κίνδυνο την υγεία κανενός παίκτη. Ο στόχος είναι να τους έχουμε όλους διαθέσιμους για τον αγώνα της Δευτέρας στην Κωνσταντινούπολη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τα παιδιά που είναι από την πρώτη μέρα προετοιμασίας εδώ, γιατί ήρθαν εδώ και καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια μολονότι γνωρίζουν πως διεκδικούν λίγες θέσεις. Περιμένουμε την Παρασκευή το γήπεδο να έχει πάρα πολύ κόσμο. Είναι σημαντικό για τους παίκτες να παίζουν σε μεγάλα γήπεδα, όπως είναι σημαντικό ο κόσμος να βλέπει τους καλύτερους παίκτες μιας χώρας να παίζουν για την πατρίδα τους.

Η Τουρκία είναι μια πολύ καλή ομάδα, θα έχουν και αυτοί ενίσχυση από παίκτες της Ευρωλίγκας και τους αρέσει να τρέχουν πολύ. Θα πρέπει να σταματήσουμε τον αιφνιδιασμό τους και από εκεί και πέρα να επικεντρωθούμε σε κάποιους παίκτες που έχουν την ποιότητα να δημιουργήσουν τόσο για τον εαυτό τους, όσο και για τους συμπαίκτες τους.

Εμείς δεν κάνουμε υπολογισμούς για τις νίκες που απαιτούνται για να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν μπορούμε να κάνουμε υπολογισμούς, κοιτάμε ένα-ένα τα παιχνίδια με πρώτο το αυριανό που είναι πολύ σημαντικό. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια».