Οι Βόσνιοι παρά την ήττα τους είχαν σε εξαιρετική κατάσταση τον Milan Milosevic που σημείωσε 17 πόντους. Ο παίκτης του Άρη κατάφερε να ταλαιπωρήσει την Ελληνική άμυνα, αλλά και να συνεισφέρει και αμυντικά παρά τα “αργά” του πόδια.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είδε τον Δημήτρη Αγραβάνη να ξεχωρίζει σήμερα. Ο Έλληνας φόργουορντ ταλάνισε την άμυνα της Βοσνίας με αρκετούς τρόπους. Με τρομερό πάθος αλλά και φοβερή εκτελεστική ικανότητα, ο Αγραβάνης σημείωσε 17 πόντους και βοήθησε την Ελλάδα να φτάσει στη νίκη. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 15 πόντους.

O Αγώνας 

Στην αρχή του παιχνιδιού, η Εθνική μας ομάδα δεν παρουσιάστηκε τόσο καλή όσο θα περιμέναμε. Στην πρώτη περίοδο, υπήρχε αρκετή αστοχία από τους παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου. Οι Βόσνιοι το εκμεταλλεύτηκαν και “έσφιξαν” ακόμη περισσότερο την άμυνα τους. Σε αυτό δεν μπορούσε να βρει άμεσα λύσεις η Ελλάδα, που με μια μικρή “αντίδραση” στα τελευταία λεπτά του πρώτου δεκαλέπτου κατάφεραν να προηγηθούν με το ισχνό 17-16 στη λήξη του με καλάθι του Γιαννούλη Λαρεντζάκη

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος βελτιώθηκε φανερά. Με εμφανώς καλύτερες επιλογές στον επιθετικό τομέα, η Ελλάδα βρήκε λύσεις και από τη γραμμή των 6,75μ. με σουτ του Δημήτρη Αγραβάνη, αλλά και του Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Προσπάθησε και βελτίωσε βέβαια και την αμυντική της λειτουργία. Ένα καλάθι του Milan Milosevic λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του δευτέρου δεκαλέπτου διαμόρφωσε το 40-34 για την ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου στην Tuzla.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η Ελλάδα “ανέβασε στροφές” και κατάφερε να πάρει διαφορά ασφαλείας. Οι Έλληνες διεθνείς με προσήλωση στην άμυνα αρχικά, στη συνέχεια μπόρεσαν και βρήκαν λύσεις στην επίθεση. Με ένα επιθετικό κρεσέντο από τους Δημήτρη Αγραβάνη και Γιαννούλη Λαρεντζάκη η Εθνική μας ομάδα ανέβασε τη διαφορά μέχρι και στους 16 πόντους (59-43). Από κοντά βέβαια στάθηκαν επάξια και ο αρχηγός μας Βαγγέλης Μαργαρίτης, αλλά και ο εκπληκτικός Χάρης Γιαννόπουλος. Οι Βόσνιοι δεν έδειχναν το ίδιο πάθος όπως οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου και πλέον είχαν μπροστά τους το τελευταίο δεκάλεπτο για να καταφέρουν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. 

Το τέταρτο δεκάλεπτο ωστόσο άνηκε δικαιωματικά στους γηπεδούχους. Με πρωτεργάτη τον Milan Milosevic, η Βοσνία Ερζεγοβίνη κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση. Μάλιστα, 2:30 πριν τη λήξη η διαφορά μειώθηκε από τους γηπεδούχους μέχρι και στους 5 πόντους (65-60). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα φαίνεται πως είχε αδρανίσει. Ο Δημήτρης Αγραβάνης παρά το μεγάλο εύστοχο τρίποντο που έβαλε την Εθνική μας μπροστά με 7 πόντους (68-61), έπειτα με προσωπικό του φάουλ στο τρίποντο του Atic έδωσε το δικαίωμα στη Βοσνία να ελπίζει στη νίκη. Ωστόσο με ψυχραιμία στην άμυνα και με δύο εύστοχες βολές από τον Λευτέρη Μποχωρίδη η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να επικρατήσει της Βοσνίας με 70-65 και να κάνει το 2/2 στα προκριματικά του Eurobasket.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 34-40, 43-59, 65-70

Βοσνία Ερζεγοβίνη (Vedran Bosnić): Adamovic 6, Atic13 , Halinovic 9 , Milosevic17, Lazic 2, Stipanovic 2, Soulejmanovic 8, Vrabac 2

Ελλάδα (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Αγραβάνης 17 (3), Μποχωρίδης 8 (1), Λαρεντζάκης 15 (3), Μάντζαρης, Μαργαρίτης 14, Γιάννης Αγραβάνης, Γιαννόπουλος 6 (1), Κασελάκης 2, Κατσίβελης, Καββαδάς 4, Σαλούστρος 4, Σκορδίλης

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ