Η ΑΕΚ δεν έμεινε στις προειδοποιήσεις. Η Ένωση δεν έστειλε τους τρεις παίκτες της (Λίνο Χρυσικόπουλο, Δημήτρη Μωραΐτη και Δημήτρη Κατσίβελη) που κλήθηκαν από τον Θανάση Σκουρτόπουλο για το τελευταίο “παράθυρο” των προκριματικών του EuroBasket 2022, με συνέπεια ο ομοσπονδιακός τεχνικός να έχει μόνο 10 διαθέσιμους στην σημερινή (14/2) πρώτη προπόνηση της Εθνικής!

Η ΑΕΚ πήρε αυτή την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι ο Προμηθέας δεν τήρησε το πρωτόκολλο του κορονοϊού, επειδή κατέβηκε κανονικά στον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, παρότι γνώριζε (σύμφωνα με την Ένωση) ότι υπήρχε κρούσμα covid-19 στην ομάδα. Το κρούσμα που βρέθηκε στην ομάδα της Πάτρας είχε ως συνέπεια να “κοπούν” και οι πέντε παίκτες της που είχαν κληθεί από τον Σκουρτόπουλο για τους τελευταίους δύο αγώνες.

Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την πρόκριση στην τελική φάση του EuroBasket 2022, επομένως οι αναμετρήσεις με Βοσνία (20/2, 16:30) και Λετονία (22/2, 19:30), αποτελούν περισσότερο τυπική διαδικασία. Εντούτοις, η παρουσία της Εθνικής με δεκάδα, σίγουρα δεν θα βγάλει προς τα έξω κολακευτική εικόνα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα…