Ο Μιχάλης Κακιούζης έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομα του στην καριέρα του με την Εθνική Ελλάδος. Ήταν ο αρχηγός της επίσημης αγαπημένης όταν έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης το 2005 αλλά και έναν χρόνο αργότερα που νίκησε τις ΗΠΑ και έφτασε μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Με δεδομένη την αγάπη που έχει για την Εθνική, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αποφάσισε να τον ενεργοποιήσει στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας, έχοντας έναν συνδετικό ρόλο μεταξύ παικτών, προπονητή και ΕΟΚ. Ο ίδιος ο Κακιούζης είχε δηλώσει πρόσφατα έτοιμος να αναλάβει οποιοδήποτε πόστο στην ομάδα με αποτέλεσμα η θέληση και η αγάπη του να εκτιμηθούν και να μπει στην ομάδα.

Ο Κακιούζης γνωρίζει πολύ καλά τόσο τον αρχηγό της ομάδας, Γιάννη Μπουρούση, με τον οποίο ήταν μαζί στην Εθνική του 2005 που κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ, αλλά και από την κοινή τους συνύπαρξη στην ΑΕΚ, και είναι σε επαφή με την “νέα” γενιά της Εθνικής μας που διέπρεψε στις μικρότερες κατηγορίες και τώρα καλείται να ορθώσει το ανάστημα της στο προσεχές Ευρωμπάσκετ.

Στα 41 του χρόνια ο πρώην διεθνής πάουερ φόργουορντ έχει περάσει από σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έχοντας αγωνιστεί στον Ιωνικό, την ΑΕΚ, τη Σιένα, την Μπαρτσελόνα, της Σεβίλλη, την Εφές Πίλσεν, τον Άρη, τη Βιλερμπάν, την Κρεμόνα, τη Ρόμα, τη Βακάλο, την ΑΕΚ Λάρνακας, την Κηφισιά, το ΑΠΟΕΛ και τον Φάρο Κερατσινίου.