Το 9 στα 9 έξανε η Εθνική στα “παράθυρα” της FIBA. Η Ελλάδα ανάγκασε την Γερμανία να γνωρίσει την πρώτη της ήττα, ενώ έχει εξασφαλίσει ήδη τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA μίλησε ο Γιάννης Μπορούσης. Ο σέντερ της Εθνικής μίλησε για την εξαιρετική πορεία, ενώ τόνισε πως κάποιοι δεν είχαν πιστέψει στην γαλανόλευκη.

Πιο αναλυτικά:

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα ότι θα ήμασταν αήττητοι σε αυτή τη διαδικασία. Πολλοί δεν πίστεψαν σε αυτή την Εθνική όμως δεν πρέπει να αναλωθούμε σε ό,τι ειπώθηκε στο παρελθόν. Οφείλουμε να εστιάσουμε στα αποτελέσματα που μας έφεραν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το πιο σημαντικό σε κάθε περίπτωση είναι ότι αυτά τα παιδιά σφράγισαν το εισιτήριο για τη μεγάλη διοργάνωση. Η Ελλάδα θα είναι στην Κίνα και θα παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Σλοβενία δεν θα είναι εκεί… Άλλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ αντιμετωπίζουν δυσκολίες στα “παράθυρα” όμως η Ελλάδα έχει ήδη 9 νίκες. Μπορείτε να το φανταστείτε; Είναι τεράστια υπόθεση».