Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο σέντερ του Ολυμπιακού:

«Παίζουμε με μια καλή ομάδα, που παίζει στην έδρα της, έχει ψυχολογία και έχει κάνει μια αρκετά καλή πορεία μέχρι τώρα. Θεωρώ πως η συγκέντρωσή μας θα είναι μεγαλύτερη για να πάρουμε τη νίκη, αφού προερχόμαστε από δύο ήττες. Θέλουμε να πάρουμε τη νίκη που θα μας δώσει φτερά για τη συνέχεια».

«Όλοι θέλουμε να κερδίσουμε και να πάμε καλά, δεν άφησε κάποιος το καλοκαίρι για να έρθει και να χάσει. Όλοι υπολογίζαμε και φέραμε ρούχα μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, μακάρι να χρησιμοποιήσουμε. Αισιοδοξία πάντα υπάρχει, Έλληνες είμαστε και παίζουμε μπάσκετ. Πολλά σημάδια έχουν βγει και στο παρελθόν. Το 2009 η ομάδα πήρε το χάλκινο αλλά είχε παρόμοια αρχή και όλοι είχαν πέσει να την φάνε. Μακάρι να γίνει το ίδιο και φέτος, γιατί και την εμπειρία και τη θέληση έχει». 

Παράλληλα, ο Μπόγρης ρωτήθηκε αν οι παίκτες αισθάνονται την ανάγκη πως πρέπει να δώσουν απαντήσεις: «Δεν είναι θέμα απαντήσεων, ότι πρέπει να βάλουμε τον κώλο μας κάτω, να παίξουμε άμυνα, να δουλέψουμε. Όλοι μιλούν για την επίθεση, αλλά η άμυνα είναι το DNA μας. Έχουμε τα κορμιά να κρατήσουμε τον αντίπαλο στους 60-65 πόντους και αν το κάνουμε αυτό έχουμε όλα τα φόντα για να πετύχουμε αυτό που μας αναλογεί. Το νούμερο 1 για αυτή την ομάδα είναι η άμυνα κι όχι αν γίνεται η έξτρα πάσα ή μπαίνει το τρίποντο». 

Συνεχίζοντας, στάθηκε στην εικόνα του πάγκου και στην αντίδραση της ομάδας στο ματς με την Σλοβενία: «Εσείς θεωρείτε ότι ο πάγκος πρέπει να συμμετέχει. Άλλος όμως συγκεντρώνεται αλλιώς. Σίγουρα η ομάδα είχε ένα πρόσωπο διαφορετικό στο ματς με τη Σλοβενία, που μας ταίριαζε πολύ περισσότερο. Και η Ισλανδία και η Γαλλία έπαιζαν διαφορετικά από εμάς. Θα πρέπει αντί όμως να έχουμε 25-30 λεπτά συγκέντρωση σε όλους τους τομείς, να τα κάνουμε 40 τα λεπτά αυτά, για να παίρνουμε αποτελέσματα από καλύτερους αντιπάλους από τη Σλοβενία».

Στο τέλος ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να κληθεί να μαρκάρει τον Μαρκάνεν και απάντησε με χιούμορ: «Με χαρά να έρθει και ο Νοβίτσκι στο Ευρωπαϊκό. Μακάρι να τον μαρκάρω κι αυτόν».