Από χθες το απόγευμα υπάρχει η προτροπή ότι μπορείς να κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα ΕΟΝ της NOVA προκειμένου να παρακολουθήσεις τον αγώνα της εθνικής ομάδας με την Τουρκία.

Δεν πρόκειται να μείνω στο γεγονός ότι ακόμα και το μεσημέρι ανήμερα της αναμέτρησης με τους Τούρκους έρχονται συνεχώς μηνύματα στο site από ανθρώπους που προσπαθούν να καταλάβουν για ποιο λόγο δεν μπορώ να κάνω εγγραφή. Μάλιστα σε μία δική μας προσπάθεια υπήρξε το ίδιο αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος όμως να δεις ελεύθερα την αναμέτρηση της Ελλάδας με την Τουρκία εφόσον δεν είσαι συνδρομητής της NOVA. Μόνο που εδώ θα πρέπει να βάλουμε κάποια πράγματα στην κουβέντα που έχουν να κάνουν με το πόσο σημαντικό είναι να βλέπουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι τους αγώνες της Εθνικής ομάδας.

Όπως έγινε γνωστό είναι ήδη sold out τα εισιτήρια στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και αυτό είναι ένα υπέροχο μήνυμα. Πιστεύουμε ακράδαντα και το έχουμε εκφράσει ποικιλοτρόπως ότι η Ανάσταση του ελληνικού μπάσκετ θα έρθει μέσα από την εθνική ομάδα. Παραδοσιακά ενώνει τους Έλληνες και δεν πρέπει να ξεχνάμε την έκρηξη του ελληνικού μπάσκετ μετά το 1987 και το 2005.

Η FIBA είναι εκείνη που διαπραγματεύεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα χωρίς να εμπλέκονται πουθενά οι εγχώριες ομοσπονδίες. Κάπως έτσι λοιπόν ήρθε σε συμφωνία με το ελληνικό συνδρομητικό κανάλι βάζοντας βέβαια και μία δικλείδα τα πρέπει παράλληλα να μεταδίδεται και κάπου ελεύθερα. Όπως το YouTube για παράδειγμα όπου είδαμε τους αγώνες με τη Λευκορωσία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Ως εδώ μπαίνει και ένα άλλο ερώτημα. Δεν θα πρέπει να έχουν όλοι πρόσβαση σε αυτό; Αν αυτή τη στιγμή πας και κάνεις λόγο για το ΕΟΝ ειδικά οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας το πιθανότερο είναι να πιστέψουν ότι τους βρίζεις.

Εμείς που είμαστε κάπως νεότεροι είτε προσπαθούμε ιδιωτικά είτε δίνουμε τις συμβουλές μας σε κάποιους άλλους για το πώς θα εγγραφούν. Η ενημέρωση ήταν πως όλα θα ήταν έτοιμα από χθες. Έχουμε φτάσει τέσσερις ώρες πριν τον αγώνα και υπάρχουν όπως προαναφέραμε πάρα πολλά μηνύματα τα οποία λένε ότι ο κόσμος δεν μπορεί να εγγραφεί.

Δεν το βάζει η NOVA στο YouTube για να τελειώνουμε κάποια στιγμή;

Από την άλλη θα επαναλάβω την πάγια θέση μου ότι δηλαδή ειδικά οι αγώνες των εθνικών ομάδων δεν θα πρέπει να κλείνονται στο συνδρομητικό κανάλι. Ας τα δώσει στο συνδρομητικό και σε ένα ελεύθερο.

Από την πλευρά τους οι άνθρωποι της nova πολύ καλά κάνουν και θέλουν να προωθήσουν αυτή την πλατφόρμα. Αυτό όμως δεν μπορεί να το καταλάβει κάποιος που θέλει να δει την Εθνική Ομάδα.