Η Εθνική ομάδα έχει πολλούς “πρωτάρηδες” στην σύνθεση της για τα δύο πρώτα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Eurobasket 2021 αλλά οι Γιάννης Αγραβάνης και Γιώργος Καλαϊτζάκης είναι οι δύο πιο «μικροί» ηλικιακά.

 

Μετά από την θητεία τους στις μικρότερες Εθνικές ομάδες, στα 21 τους χρόνια ήρθε η ώρα να δοκιμαστούν στο υψηλότερο επίπεδο και αμφότεροι δηλώνουν περήφανοι για την παρουσία τους στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

«Είναι περηφάνια για κάθε αθλητή να εκπροσωπεί τη χώρα του, είναι η μεγαλύτερη τιμή να παίζεις μπάσκετ για τη χώρα που αγαπάς» τόνισε ο Αγραβάνης για να προσθέσει ο Καλαϊτζάκης: «Είναι πολύ μεγάλη τιμή να είσαι στην Εθνική Ανδρών. Όποιος αθλητής παίζει μπάσκετ και θέλει να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο είναι κάτι που θέλει να ζήσει. Είναι πολύ σημαντικό να αγωνίζεσαι για τη χώρα σου».

Οι πρώτοι αντίπαλοι της Ελλάδας είναι η Βουλγαρία και η Βοσνία Ερζεγοβίνη και οι δύο συμπαίκτες συμφώνησαν ότι θα βοηθήσει πολύ που οι αντίπαλοι δεν θα είναι πλήρης:

«Βοηθά πως θα είναι ένα δίδυμο σύνολο αγώνων στο οποίο οι αντίπαλοι δεν θα είναι με γεμάτο ρόστερ. Αυτό που θέλουμε όπως και να έχει είναι να κάνουμε το καθήκον μας και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Κοινό σημείο για τους δύο η… οικογενειακή παράδοση. Ο Γιάννης θα παίξει για πρώτη φορά παρέα με τον μεγαλύτερο αδερφό του και παίκτη του Προμηθέα, Δημήτρη ενώ ο Γιώργος έχει παίξει στις “μικρές” Εθνικές στο πλάι του δίδυμου αδερφού του Παναγιώτη και πλέον εύχεται να τον δει δίπλα του στο μέλλον και στην Εθνική Ανδρών.

«Είναι λίγο περίεργο γιατί ποτέ δεν έχει τύχει να παίξουμε στην ίδια ομάδα, πολύ δε περισσότερο στην Εθνική Ανδρών. Πιστεύω πως θα είναι μια πολύ ωραία εμπειρία» δήλωσε ο Γιάννης Αγραβάνης. Mε τον Καλαϊτζάκη να βάζει τον επίλογο: «Έχουμε παίξει στις μικρές εθνικές με τον Παναγιώτη και να είμαστε καλά, πρώτα ο Θεός, να συνεχίσουμε και τη σκληρή δουλειά και θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον».