Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος απέδωσε τα εύσημα στους παίκτες του για τη νίκη επί της Εσθονίας και το «6 στα 6» στην φάση των ομίλων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής ξεκαθάρισε ότι η ομάδα θα συνεχίσει με το ίδιο μοτίβο και στην δεύτερη φάση με πιο ξεκάθαρους ρόλους για όλους. Από την άλλη, όμως, διαμήνυσε ότι όλοι πρέπει να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και αυτό είναι απαράβατος όρος.

«Ήταν μια καινούρια περιπέτεια για την Εθνική, με δυσκολίες, αλλά ό,τι δουλέψαμε βγήκε καλά και συνδυάστηκαν οι νίκες με καλό μπάσκετ. Το σκορ σήμερα ήταν πλασματικό, δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, αλλά υπάρχουν πολλές δικαιολογίες. Η Εσθονία έκανε ανανέωση και έβαλε πολλά νέα παιδιά, έπαιξε σε υψηλό ρυθμό και με πολλή ενέργεια. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πιο επιθετικά και βρήκαμε κάποια εύκολα καλάθια για να ανοίξουμε τη διαφορά», τόνισε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και συμπλήρωσε:. «Το 6/6 είναι κάτι πολύ θετικό για μια νέα ομάδα. Στη δεύτερη φάση θα συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο, με ξεκάθαρους ρόλους για τον καθέναν και θα πρέπει όλοι να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Αυτό είναι όρος απαράβατος. Είμαστε σε επαφή με όλα τα παιδιά και είμαστε σε πολύ θετικό δρόμο και πιστεύω πως το Σεπτέμβριο θα εμφανιστούμε με ένα πολύ δυνατό ρόστερ».

Βασιλόπουλος: «Απίστευτο το συναίσθημα»

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος αναφέρθηκε και στην πορεία της ομάδας, αλλά και στα συναισθήματα που ένιωσε επιστρέφοντας στην Εθνική: «Θέλαμε να περάσουμε στην επόμενη φάση με το απόλυτο και τα καταφέραμε. Δεν ήταν εύκολο αυτό που κάναμε έχοντας πολλά νέα παιδιά και προσπαθώντας να γίνουμε ομάδα μέσα σε λίγες μέρες. Όλοι είχαμε άγχος και πίεση στο ξεκίνημα της προσπάθειας, αλλά αυτό βγήκε εποικοδομητικά. Ήμασταν δεμένοι στο γήπεδο και φάνηκε τι χαρακτήρα έχουμε. Όλοι έχουμε μεγάλη αγάπη για την Εθνική μας. Είναι απίστευτο το συναίσθημα να ξαναπαίζω στην Εθνική μετά από εννιά χρόνια, με τόσα ταλαντούχα παιδιά δίπλα μου. Όλοι θα είμαστε 100% έτοιμοι για το Σεπτέμβριο και τα επόμενα παράθυρα. Όσοι θα είναι στην ομάδα θα κάνουν το καλύτερο για να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Κατσίβελης: «Δεν σκέφτεται κανείς παίκτης αν θα είναι στα τελικά ή όχι»

Ο Δημήτρης Κατσίβελης επισήμανε ότι οι παίκτες σκέφτονται μόνο το ότι πρέπει να κάνουν τα πάντα για την ομάδα και κανείς δεν έχει στο μυαλό του το αν θα είναι στην 12άδα στα τελικά (αν περάσει εκεί η Ελλάδα): «Θέλαμε να μπούμε συγκεντρωμένοι και να βοηθήσουμε την ομάδα να πάρει τη νίκη με οποιοδήποτε κόστος. Κανείς δεν σκέφτεται αν θα είναι στα τελικά ή όχι με την Εθνική στα τελικά, εφόσον προκριθούμε. Ο καθένας θέλει να δίνει το καλύτερο στην ομάδα για να πετύχει τους στόχους της. Όλοι έχουν την ίδια σκέψη και γι’ αυτό φτάσαμε στο 6/6. Κανείς δεν σκέφτεται ότι μπορεί να τραυματιστεί, όταν παίζεις με την Εθνική δεν περνά καν από το μυαλό σου να προφυλαχθείς. Στη δεύτερη φάση το έργο μας θα είναι πιο δύσκολο, αλλά πάμε με ένα αβαντάζ. Όμως δεν πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας, πρέπει να σκεφτόμαστε ότι ξεκινάμε από το μηδέν».

Ο Χάρης Γιαννόπουλος ανέφερε: «Ξέραμε πως είχαμε μια δύσκολη αποστολή. Δεν ήταν εύκολο το παιχνίδι, γιατί η Εσθονία είναι επιθετική και στις δύο πλευρές του παρκέ. Έπρεπε να παίξουμε με συγκέντρωση σε όλο το ματς, αυτό κάναμε και γι’ αυτό πήραμε μια εύκολη νίκη».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εσθονίας, Τιτ Σοκ τόνισε: «Αντιμετωπίσαμε μια δυνατή και ισορροπημένη ομάδα. Ξέραμε πως η Ελλάδα έχει σπουδαία ομάδα, έπαιξε καλύτερα και κέρδισε. Το γεγονός ότι τους κρατήσαμε στους 78 πόντους ήταν σίγουρα θετικό, αλλά ήμασταν πολύ άστοχοι και μείναμε χαμηλά στην επίθεση».