Η εποχή του Βαγγέλη Λιόλιου στην προεδρία της ΕΟΚ φαίνεται πως είναι έτοιμη να εκκινήσει με μια μεγαλοπρεπέστατη «βόμβα», με τον πρώην ισχυρό άνδρα του Προμηθέα Πατρών να προτείνει στον Βασίλη Σπανούλη, τον θρύλο του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ που αποσύρθηκε μόλις πριν από λίγους μήνες από την ενεργό δράση και τον Ολυμπιακό, να αναλάβει χρέη πρώτου προπονητή της Εθνικής ομάδας στα «παράθυρα» της FIBA!

O πρόεδρος της Ομοσπονδίας θέλει με αυτόν τον τρόπο να κρατήσει κοντά στο μπάσκετ ένα από τα πιο σπουδαία του πρόσωπα, το οποίο λαμβάνει από σεβασμού και τιμής από άπαντες στη Γηραιά Ήπειρο.

Μη ξεχνάμε άλλωστε, το γεγονός πως και ο Παναγιώτης Γιαννάκης είχε ξεκινήσει κάπως έτσι τη θητεία του στους πάγκους του αθλήματος, όταν τον Ιανουάριο του 1997, 4 περίπου μήνες μετά την απόσυρσή του από τα αθλητικά τεκταινόμενα, ανέλαβε χρέη τεχνικού στην Εθνική Ανδρών.
Η συνέχεια γνωστή…

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως η στελέχωση της Εθνικής Ελλάδος με τον Κill Bill -αν και εφόσον υλοποιηθεί, κάτι που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο την προκειμένη χρονική στιγμή- θα λαμβάνει χώρα μονάχα κατά τη διάρκεια των παραθύρων της FIBA και όχι στις τελικές φάσεις των εκάστοτε διοργανώσεων, όπου θα υπάρχει στην άκρη του πάγκου -λογικά- ο Δημήτρης Ιτούδης, που ελέω των μεσοβδόμαδων υποχρεώσεών του στην EuroLeague με την CSKA Moscow δεν θα έχει τη δυνατότητα να παρευρεθεί εκεί.

Αν δεν κάνει αποδεκτή την πρόταση του Λιόλιου ο Σπανούλης, τότε ο Στέφανος Δέδας θα είναι ο προπονητής των προκριματικών φάσεων -αφού η παρουσία του στο BCL της FIBA με την ΑΕΚ θα δημιουργήσει το απαραίτητο ημερομηνιακό κενό.