Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι ένας από τους κορυφαίους επιθετικά παίκτες της Γηραιάς Ηπείρου, με την… φονική του εκτελεστική δεινότητα από κάθε σημείο του παρκέ με κάθε πιθανό τρόπο να τον έχει καθιερώσει εδώ και χρόνια στην ευρεία συνείδηση ως έναν εκ των απόλυτων σκόρερ με λαμπρή -για τα δεδομένα πάντοτε- πορεία και σε NCAA και σε ΝΒΑ.

Ο άσος του Ολυμπιακού -όπως αποδείχθηκε και από τη θητεία του στη Maccabi Tel Aviv, όταν αγωνιζόταν στο πλευρό του Scottie Wilbekin– τα τελευταία χρόνια ρολάρει περισσότερο ως off ball απειλή είτε βγαίνοντας από τα σκριν είτε ανοίγοντας χώρους από 45 και γωνίες.
Ωστόσο, η έκδοση του Ντόρσεϊ της Εθνικής -των παραθύρων, γιατί στο… κανονικό ρόστερ θα επιστρέψει στα γνωστά τους στάνταρ- μοιάζει να αρέσει περισσότερο στον ομογενή γκαρντ, ο οποίος από floor spacer εξελίχθηκε αναγκαστικά εν τη απουσία των Σλούκα και Καλάθη στον κύριο shot creator και facilitator της αρμάδας του Δημήτρη Ιτούδη.

Έτσι λοιπόν, ο άλλοτε άσος των Atlanta Hawks και των Memphis Grizzlies πήρε την ευκαιρία από τον νυν κόουτς της Fenerbahce και σήκωσε στις πλάτες του τη χώρα μας όντας ο απόλυτος χειριστής που οι απουσίες δεν επέτρεψαν να έχουμε.
Έτρεχε εξαιρετικά το ανοιχτό γήπεδο, έψαχνε συνεχώς το PnR, λειτουργούσε άριστα ως PnR handler έχοντας μερικές πραγματικά θεσπέσιες συνεργασίες με τον roller Γιώργο Παπαγιάννη, που περνώντας πάντοτε τη νοητή ευθεία των match ups του είχε εύκολη δουλειά από τις λόμπες του συμπαίκτη του.

Γενικότερα, ο Ντόρσεϊ -αν και ήταν αρκετά άστοχος με 13 πόντους σε 11 επιθέσεις (3-8 σουτ, 2-6 τρίποντα, 5-6 βολές)- ήταν τρομερός δημιουργικά με 6 ασίστ (για 2 λάθη) σε 25 λεπτά, όντας ο απόλυτος εκ των «κοντών» πρωταγωνιστής για το ελληνικό συγκρότημα.
Συνολικά δηλαδή, συμμετείχε είτε σκοράροντας είτε δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του στους 25 από τους 93 πόντους της Ελλάδας, ήτοι στο 27% τους, με τις 4 εξ αυτών μάλιστα να έχουν για δέκτη τους τον Παπαγιάννη!

Αναλυτικά οι ασίστ του:

  • Σε Παπαγιάννη: 4
  • Σε Παπαπέτρου: 1
  • Σε Παπανικολάου: 1

Ταυτόχρονα, ιδιαίτερη μνεία αξίζει φυσικά και η συγκέντρωση και προσήλωσή του στο αμυντικό γίγνεσθαι, με τον άσο του Ολυμπιακού -εκτός των 2 κλεψίματων του- να είναι πολύ μεστός και ενεργητικός στα μετόπισθεν και να συντελεί τον ορισμό του PG που έψαχνε ο Ιτούδης εν τη απουσία των Καλάθη και Σλούκα.
Ουσιαστικά, το +18 (2η καλύτερη επίδοση πίσω μόνο από το +20 του Λευτέρη Μποχωρίδη) με το οποίο έκλεισε τον αγώνα μιλάει από μόνο του…

Πλέον, σε ένα γεμάτο σύνολο δύσκολα θα έχει ξανά την τύχη να αναλάβει ξανά αυτόν τον ρόλο.
Ωστόσο, η αποτελεσματικότητά του στο… αμερικάνικο αυτό playstyle ίσως κρύβει ένα μεγάλο και καίριο ρόλο στο νέο ρόστερ όχι στο πλευρό των προαναφερθέντων σταρ αλλά στη δεύτερη πεντάδα της χώρας μας…