Λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού ο Νίκος Ζήσης γνώρισε την αποθέωση από τους Έλληνες, αλλά και τους Γερμανούς φιλάθλους που έδωσαν το παρόν στο γήπεδο, καθώς βραβεύτηκε από τον Γενικό Γραμματέα της ΕΟΚ, Παναγιώτη Τσαγκρώνη για την προσφορά του στην Εθνική. Ο Ζήσης είναι τέταρτος σε συμμετοχές με το εθνόσημο, αριθμώντας 139 εμφανίσεις και βρίσκεται πίσω από τους Γιαννάκη, Φασούλα και Χριστοδούλου.

 Γερμανία και Ελλάδα ξεκίνησαν ισορροπημένα το παιχνίδι και ο Μπάρτελ με ένα σουτ εκτός ισορροπίας από κοντά, έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ (8-7, 5’). Η είσοδος του Λαρεντζάκη στο παιχνίδι προσέδωσε ενέργεια στην περιφέρεια της Εθνικής και ο παίχτης της ΆΕΚ σκόραρε έξι συνεχόμενους πόντους (12-13, 8’). Η Εθνική μας έμεινε για 2.5 αγωνιστικά λεπτά χωρίς σκορ στην δεύτερη περίοδο, ωστόσο οι Γερμανοί δεν το εκμεταλλεύτηκαν. Αντίθετα, έκαναν από νωρίς πέντε ομαδικά φάουλ και επιθετικά πήραν μερικές βεβιασμένες προσπάθειες. Η Ελλάδα δυσκολεύτηκε να βρει ρυθμό, εξαιτίας του σκληρού παιχνιδιού των γηπεδούχων, αλλά με τέσσερις συνεχόμενους πόντους στον αιφνιδιασμό από τους Σαλούστρο και Μαυροειδή απέκτησε το προβάδισμα (30-31, 19’). Οι δύο ομάδες έμειναν κοντά στο σκορ και έτσι το ημίχρονο διαμορφώθηκε 34-33 υπέρ της Γερμανίας.

 Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Γερμανοί ξεκίνησαν περισσότερο συγκεντρωμένοι και χάριν στις βολές του Σαϊμπού απέκτησαν προβάδισμα πέντε πόντων. Ωστόσο, ο Κόνιαρης σκόραρε άμεσα πίσω από τα 6.75, ενώ το εκτός ισορροπίας σουτ του Βασιλόπουλου με τη λήξη της επίθεσης, έφερε το ματς στα ίσα (38-38, 23’). Στη συνέχεια ο Όμπστ πέτυχε το τρίτο του τρίποντο στο παιχνίδι και ακολούθως η Γερμανία διεύρυνε το προβάδισμα της στους τέσσερις (47-43, 27’). Η Εθνική έμεινε στο ματς και μάλιστα βρέθηκε μπροστά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (50-47), κυρίως χάριν στον Βασιλόπουλο. Ο Έλληνας φόργουορντ έκλεβε μπάλες, μάζευε επιθετικά ριμπάουντ, κέρδισε φάουλ και έδωσε λύσεις επιθετικά, σε στιγμές που η Ελλάδα είχε κολλήσει στο σκορ.

 Στην τελευταία περίοδο η Εθνική μας πήρε αέρα οχτώ πόντων χάριν στα τρίποντα των Κασελάκη και Αθηναίου (49-57, 33’). Ωστόσο, ο Όμπστ σημείωσε το τέταρτο προσωπικό του τρίποντο στο παιχνίδι και ακολούθως ο Σαϊμπού σκόραρε ένα εύκολο λέι-απ στον αιφνιδιασμό, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ (60-59, 37’). Στο σημείο αυτό ήρθε ξανά η ώρα του Βασιλόπουλου. Ο 35χρονος αφού πρώτα σκόραρε από κοντά, έκλεψε την μπάλα και στον δευτερεύοντα αιφνιδιασμό που ακολούθησε, ο Μποχωρίδης σκόραρε από την περιφέρεια για τρεις (60-64, 38’). Τίποτε δεν άλλαξε στη συνέχεια. Η Ελλάδα κέρδισε με 69-63 και προκρίνεται ως πρώτη και…καλύτερη στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Κίνα.

Γερμανία: (Χέντρικ Ρεντλ) Μπαρτέλ 8, Γκίφι 2, Λο 7, Όμπστ 12, Σάϊμπου 6, Ακπινάρ 10, Ντόρεθ 2, Σέϊφρεθ 6, Σένγκφελντερ 2, Τάντα, Τίεμαν 2, Ζίρμπς 6

 

Ελλάδα: (Θανάσης Σκουρτόπουλος) Χρυσικόπουλος 2, Λαρεντζάκης 8, Αθηναίου 6, Μποχωρίδης 7, Μαργαρίτης 13, Βασιλόπουλος 12, Γκίκας 5, Κασελάκης 3, Κόνιαρης 3, Μαυροειδής 8, Σαλούστρος 2

 

 Τα δεκάλεπτα: 16-15, 34-33, 47-50, 63-69