Όπως είναι λογικό όλοι στην Εθνική Ανδρών έχουν στόχο ενόψει του επερχόμενου Eurobasket το βάθρο. Ένα μετάλλιο σίγουρα είναι τεράστια επιτυχία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και σύμφωνα με τον Γιώργο Παπαγιάννη όλοι στην ομάδα θα δώσουν τα πάντα για να κερδίσουν ένα μετάλλιο. Επιπλέον μίλησε για το NBA, για την διαμάχη FIBA-Euroleague αλλά και για τον Κώστα Μίσσα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παπαγιάννη:

Για την κλήση στην εθνική ομάδα: «Να παίζεις για την εθνική είναι ένα χαρμόσυνο νέο. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το καλύτερο».

Για το διάστημα που η εθνική είναι εκτός μεταλλίων: «Είναι τεράστιο το χρονικό διάστημα που η Ελλάδα δεν έχει πάρει ένα μετάλλιο. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για μία θέση στο βάθρο. Θα προσπαθήσουμε για το χρυσό».

Για την εμπειρία του ΝΒΑ με τους Sacramento Kings: «Τα τελευταία είκοσι ματς με την ομάδα ήταν μία πολύ καλή εμπειρία για τη χρονιά που ακολουθεί και το EuroBasket».

Για τον ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Μίσσα: «Ξέρω πολλά χρόνια τον Κώστα Μίσσα. Ξέρουμε ακριβώς τι θα ζητήσει και θα κάνουμε ότι μας πει».

Για την διαμάχη FIBA με την Euroleague: «Δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι. Θα κοιτάξουμε μέσα στη χρονιά να είμαστε στην εθνική για τα προκριματικά».