Η προετοιμασία της Εθνικής για τη 2η προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 και το EuroBasket άρχισε το απόγευμα της Δευτέρας (1/8) στο ΟΑΚΑ. Ο χρόνος είναι πολύς, όπως πολλή θα πρέπει να είναι και η δουλειά των διεθνών στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί, ώστε να παρουσιαστεί έτοιμη στα τέλη Αυγούστου.

Ο Κώστας Παπανικολάου το ξέρει πολύ καλά αυτό. Ο 32χρονος φόργουορντ της εθνικής ομάδας παραχώρησε συνέντευξη στο σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας, μιλώντας για τη δική του συμμετοχή στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα,

Όλη η συνέντευξη στο σάιτ της ΕΟΚ:

– Φοράς το εθνόσημο από μικρό παιδί και τώρα είσαι ξανά εδώ, πατέρας πλέον και στα 32 σου…

«Κάθε καλοκαίρι που μαζευόμαστε εδώ μιλάμε για την υπέρτατη τιμή να εκπροσωπείς τη χώρα σου και μία ακόμη ευκαιρία να πετύχεις κάτι σημαντικό γι’ αυτή. Ελπίζω όλοι να είμαστε πολύ έτοιμοι και συγκεντρωμένοι για να ακολουθήσουμε τις οδηγίες από το προπονητικό τιμ. Δεν υπάρχει πάρα πολύς χρόνος, οπότε θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να βγάλουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

– Φαίνεται πως φέτος υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να πετύχει η Εθνική ομάδα κάτι καλό. Συμφωνείς;

«Για μας το μεγαλύτερο μυστικό για φέτος είναι να είμαστε ταπεινοί και να πατάνε τα πόδια μας στη γη. Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο, αλλά είναι η αλήθεια: πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό στα επίσημα παιχνίδια που έρχονται. Δεν μπορείς να προδικάσεις από τώρα τι θα καταφέρεις. Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε και μόνο αν είμαστε συγκεντρωμένοι θα καταφέρουμε κάτι καλό».

– Πόσο βοηθά το γεγονός ότι γνωρίζεστε οι περισσότεροι παίκτες αρκετά καλά πλέον, μετά από τόσα χρόνια ως συνοδοιπόροι;

«Υπάρχει καλή χημεία, γνωριζόμαστε τα περισσότερα παιδιά αρκετά χρόνια πλέον. Αυτό θα βοηθήσει την ομάδα να βρει πιο γρήγορα τη συνοχή της και να υπάρχει καλύτερη επικοινωνία. Όμως υπάρχει ένα καινούριο προπονητικό τιμ, με καινούριες ιδέες και καινούρια πράγματα που θα μας ζητηθούν να δουλέψουμε και να παρουσιάσουμε πάνω στο παρκέ. Δεν υπάρχει πραγματικά πολύς χρόνος, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να αφομοιώσουμε ό,τι μας ζητηθεί».

– Ποιο δώρο θα ήθελες για τα χθεσινά σου (31/7) γενέθλια από την παρουσία της Εθνικής ομάδας σε αυτό το δίμηνο;

«Για δώρο δεν χρειάζεται να πω τι θέλω. Μακάρι να το διεκδικήσουμε και να το κατακτήσουμε όλοι μαζί και να χαμογελάμε στο τέλος του Σεπτέμβρη, όχι μόνο εμείς, αλλά όλη η χώρα».