Πολλά από τους παίκτες που έδωσαν και την ψυχή τους για την ομάδα και βοήθησαν με όλες τις δυνάμεις τους την Εθνική να φτάσει ως την πρόκριση δεν θα δώσουν το παρών με την ομάδα στην Κίνα.

Στην Εθνική θα γυρίσουν οι παίκτες της Ευρωλίγκα από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αλλά θα έρθουν και οι ΝΒΑers. Αυτοί θα αποτελέσουν τον κορμό της ομάδας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και έτσι μοιραία τα περισσότερα από τα παιδιά που έφτασαν την ομάδα ως εδώ, δεν θα πάνε στην Κίνα.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ και μέλος της Εθνικής, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ2 για το γεγονός ότι ορισμένοι από τους παίκτες (ανάμεσά τους και αυτός) ίσως να μην είναι στην τελική φάση με την ομάδα και ανέφερε ότι αυτό δεν του λέει τίποτα και του αρκεί ότι φόρεσε την φανέλα με το εθνόσημο: «Αυτό που λέω πάντα… Δεν σκέφτομαι το μετά, αλλά το ότι είχα την ευκαιρία να φορέσω την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος κι είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια, η Γερμανία μπήκε πολύ δυνατά, αλλά ματσάραμε την ενέργειά της και ήταν το “κλειδί” της νίκης. Τελείωσαν τα “παράθυρα”, περάσαμε στην Κίνα κι είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό».

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έκανε αναφορά και στον Νίκο Ζήση, αλλά και στην στήριξη που έδωσε ο κόσμος κόσμος στην ομάδα και τόνισε: “Ευχαριστώ πολύ το Νίκο για τα καλά του λόγια. Έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια πόσο καλός παίκτης είναι, δίνει την ψυχή του κι έχει βοηθήσει πολύ την Εθνική. Όσο για τον κόσμο, σε κάθε γήπεδο έρχεται και μας βοηθάει, τον ευχαριστούμε πολύ κι εμείς δίνουμε την ψυχή μας μέσα στο γήπεδο”.

Λίγο πιο πέρα ο Γιάννης Αθηναίου ανέφερε:

«Περιμέναμε πως η Γερμανία θα παίξει πολύ επιθετική άμυνα. Από την αρχή πίεζαν πολύ και ήθελαν να μας βγάλουν από το παιχνίδι μας. Στην αρχή είχαμε κάποια άστοχα σουτ, αλλά μείναμε μέσα στο παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι σαν ομάδα και πήραμε τη νίκη. Συγχαρητήρια στη Γερμανία. Για μας είναι πολύ σημαντική στιγμή, γιατί από το πρώτο ματς στο Λέστερ μέχρι τώρα, όλοι δώσαμε το 100% για να πετύχουμε το στόχο μας και φέραμε εις πέρας την αποστολή μας. Συγχαρητήρια στους παίκτες, στο σταφ και όλους όσοι είναι γύρω από την ομάδα».