Το τουρνουά «Ακρόπολις» βρίσκεται προ των πυλών με την Εθνική ομάδα να δίνει τα πρώτα δυνατά «τεστ» ενόψει του Παγκοσμίου της Κίνας. Πρώτος αντίπαλος η Ιταλία που θα αγωνιστεί χωρίς τους Γκαλινάρι και Ντατόμε με το παιχνίδι να ξεκίνα στις 20:30 και να έχει τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, Τουρκία και Σερβία θα ανοίξουν την αυλαία του τουρνουά στις 18:00 με τις δύο ομάδες να έχουν υψηλες βλέψεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο που ξεκινά σε 15 μέρες. Να θυμίσουμε ότι στην Εθνική δεν θα συνεχίσουν οι Βαγγέλης Μάντζαρης και Κώστας Αντετοκούνμπο καθώς ήταν οι δύο που «κόπηκαν» από τον Θανάση Σκουρτόπουλου, ο οποίος καλείται να κάνει το ίδιο με άλλους δύο παίκτες ώστε να σχηματιστεί η τελική δωδεκάδα.

Επίσης, να πούμε κάπου εδώ ότι η αποστολή έχει πλέον ως εξής: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Νικ Καλάθης, Γιάννης Μπουρούσης, Κώστας Σλούκας, Γιώργος Παπαγιάννης, Γιώργος Πρίντεζης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Αντώνης Κόνιαρης, Γιάννης Αθηναίου, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Παναγιώτης Βασιλόπουλος και Ντίνος Μήτογλου.

Στην Κίνα, η «Επίσημη Αγαπημένη» θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο, την Βραζιλία και την Νέα Ζηλανδία, ενώ η σημερινή αντίπαλος, Ιταλία βρίσκεται στον όμιλο με Σερβία, Ανγκόλα και Φιλιππίνες.

Αναλύτικά το πρόγραμμα του τριημέρου:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

ΕΡΤ SPORTS – 18:00 ΣΕΡΒΙΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ» 

ΕΡΤ SPORTS – 20:30 ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

ΕΡΤ SPORTS – 18:00 ΙΤΑΛΙΑ – ΣΕΡΒΙΑ

ΕΡΤ SPORTS – 20:30 ΕΛΛΑΔΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

ΕΡΤ SPORTS – 18:00 ΤΟΥΡΚΙΑ – ΙΤΑΛΙΑ

ΕΡΤ SPORTS – 20:30 ΕΛΛΑΔΑ – ΣΕΡΒΙΑ