Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Γερμανίας, ο Χένρικ Ρεντλ έβγαλε το καπέλο στην Εθνική Ομάδα. Ο προπονητής των αντιπάλων μας τόνισε ότι η Ελάδα άξιζε την 1η θέση και το απέδειξε αυτό και με τις δυο νίκες που έκανε επί της Γερμανίας.

Οσο για την εικόνα του αγώνα ο Ρεντ ανέφερε ότι το ματς ήταν σκληρό. Η Ελλάδα έβαλε τα μεγάλα σουτ στο τέλος, ενώ επισήμανε ότι καθοριστικό ρόλο στην ήττα έπαιξε το κακό πρόσωπο που έδειξαν οι παίκτες του στην τρίτη περίοδο όπου έχασαν εύκολα σουτ, έχασαν τα ριμπάουντ και βγήκαν εκτός ρυθμού. 
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής Γερμανίας μετά την ήττα της ομάδας του από την Ελλάδα μέσα στην Brose Arena:

«Συγχαρητήρια στην ελληνική ομάδα. Έδειξαν σε όλη τη διάρκεια των προκριματικών πόσο καλή ομάδα είναι. Μας κέρδισαν εντός και εκτός έδρας και συνεπώς αξίζουν την πρώτη θέση του ομίλου. Στο τέλος πέτυχαν κάποια μεγάλα σουτ. Το παιχνίδι ήταν πολύ σκληρό, εμείς χάσαμε κάποια εύκολα σουτ και χάσαμε το ρυθμό μας στο τέλος της τρίτης περιόδου, ενώ είχαμε και πολλά χαμένα ριμπάουντ. Νομίζω αυτά τα στοιχεία στοίχισαν την ήττα. Πάντως καταφέραμε να περάσουμε από έναν πολύ δύσκολο όμιλο, με ομάδες όπως η Ελλάδα, η Σερβία, το Ισραήλ και η Γεωργία. Είμαι περήφανος για τα 27 παιδιά που έπαιξαν στα προκριματικά, έδωσαν και την καρδιά τους και ανυπομονώ να δω τι μας επιφυλάσσει το μέλλον με αυτά τα νεαρά παιδιά. Θα μάθουμε και θα γίνουμε καλύτεροι».