Ο νυν ομοσπονδιακός προπονητής, Θανάσης Σκουρτόπουλος αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην CosmoteTV ότι ο Rick Pitino θα είναι ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας στο Προολυμπιακό! Ο νυν κόουτς της «επίσημης αγαπημένης» τόνισε επίσης ότι ο Αμερικανός έχει μιλήσει ήδη με τον Βασίλη Σπανούλη για να επιστρέψει ο «Kill-Bill» στην Εθνική.

Αναλυτικά ο Θανάσης Σκουρτόπουλος είπε:

Για το θέμα Pitino: «Προπονητής για το Προολυμπιακό τουρνουά έχει αναλάβει ο κύριος Pitino. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Έχει ζητήσει και έχει γίνει ένα επιτελείο πολύ δυνατό. Πολύ μεγάλο και πολύ δυνατό, πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Θα είναι ελληνικό και είναι εξαιρετικό. Έχει γίνει το επιτελείο και ο προγραμματισμός, είναι σχεδόν τα πάντα έτοιμα».

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να επιστρέψουν στην Εθνική τρεις παλιοσειρές οι Βασίλης Σπανούλης, Νίκος Ζήσης και Γιάννης Μπουρούσης: «Η κάθε μία περίπτωση είναι ξεχωριστή. Αυτό το χειρίζεται ο κ. Pitino, ήταν δική του ιδέα. Έχει κάνει επαφή με τον Βασίλη απ’ όσο ξέρω. Δεν ξέρω κατά πόσο έχει μιλήσει με τα άλλα παιδιά. Θα κρίνει ο προπονητής πώς θα είναι όλη η ομάδα. Για εμένα όλοι οι καλοί παίκτες είναι ευπρόσδεκτοι».