Ο 54χρονος τεχνικός, μίλησε στον «Σπορ FM» για αρκετά θέματα που αφορούν όσους ασχολούνται με το άθλημα.

Συγκεκριμένα για το πως περνάει την καραντίνα ανέφερε: «Και με μπάσκετ και με προσωπικές υποθέσεις, κάποιες που δεν προλαβαίνουμε στο διάστημα προετοιμασίας. Πάνω στο μπάσκετ τακτοποιείς ένα αρχείο, βλέπεις αγώνες που δεν πρόλαβες να παρακολουθήσεις. Τώρα προετοιμαζόμαστε για το γήπεδο. Αυτό που δίνει οξυγόνο στους ανθρώπους του χώρου είναι τα γήπεδα».

Για την Euroleague και εάν θα ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν: «Είναι πολύ δύσκολη η επιστροφή. Υπάρχει το άγχος των ανθρώπων της Διοργανώτριας να ξεκινήσει έστω και με ένα τουρνουά η διοργάνωση. Το θέμα είναι να ανταποκριθούν σε κάποια συμβόλαια, ώστε να αποτελέσουν τη βάση για το μέλλον. Παιχνίδια χωρίς κόσμο ή με μικρή προσέλευση, δεν ξέρω τι ενδιαφέρον μπορεί να έχουν. Δεν ξέρω τι βαθμό ετοιμότητας θα έχουν τα γήπεδα και οι άνθρωποι για να φιλοξενήσουν αγώνες. Θα γίνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια. Για αυτό η λογική λέει ότι η επιστροφή τον Σεπτέμβριο δείχνει πιο λογική».

Για το Παγκόσμιο της Κίνας, τόνισε: «Ήταν μία άτυχη στιγμή. Ένα παιχνίδι αποτελούσε τη μεγαλύτερη άτυχη στιγμή μας στη διοργάνωση, αυτό με την Βραζιλία. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Υπήρχε μεγάλη απογοήτευση στην ομάδα και το τιμ, και αυτό ήταν το πιο άσχημο που ένιωσα. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι έχει γίνει μία μεγάλη προσπάθεια και όλα τα παιδιά έρχονται με μεγάλη διάθεση και λειτουργούν άψογα στο πλαίσιο της Εθνικής».

Για τα διάφορα παράθυρα και την Εθνική, είπε χαρακτηριστικά: «Δε θα πω τον Νοέμβριο, αλλά μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε κάποια στοιχεία για να μας οδηγήσουν στα επόμενα βήματα. Μπορεί να γίνει ένας καλύτερος σχεδιασμός και να υπάρξει φυσιολογική ροή σε όλες τις διοργανώσεις».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, έπειτα από το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα μη επιστροφής του στην Εθνική. Ήταν στεναχωρημένος, αλλά είναι δεδομένο πως θα υπάρξει συνέχεια. Η δυσκολία όσον αφορά τα φετινά ήταν καθαρά για τις ημερομηνίες. Οι Bucks θα σταματούσαν 2-3 μέρες πριν αρχίσουν τα παιχνίδια για τα τουρνουά. Υπάρχει η πίεση του πρωταθλητισμού και ο τίτλος που ενδεχομένως να διεκδικούσε η ομάδα του».

Για τον Rick Pitino και την επαφή που είχε μαζί του: «Κάναμε 2-3 ραντεβού στην Ομοσπονδία και τον ενημερώσαμε για τις απορίες του και δηλώσαμε παρόντες για να τον βοηθήσουμε. Θέλει να παραστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτό είναι το κίνητρό του και δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης στο κομμάτι αυτό. Είναι εξαιρετικός ως άνθρωπος και κουβαλάει μία εμπειρία πρωτόγνωρη πάνω στο αντικείμενο. Έχουν παγώσει τα πάντα και ασχολείται αποκλειστικά ο πρόεδρος της ΕΟΚ, ο κ. Βασιλακόπουλος, και η δική μου εκτίμηση είναι πως δεν είναι απίθανο να βρίσκεται του χρόνου στα παιχνίδια για το Προολυμπιακό Τουρνουά».

Ακούστε εδώ το απόσπασμα από την συνέντευξή του στον «Σπορ FM»: