Πολλά ήταν τα συμπεράσματα που έβγαλε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος από τα δύο φιλικά της Εθνικής Ανδρών στο Παρίσι. Λίγο μετά την ήττα από την Γαλλία, τόνισε: «Τα συμπεράσματα είναι πολύ χρήσιμα. Γι’ αυτό ήρθαμε εδώ. Μέσα από τα παιχνίδια να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Πρέπει να βρούμε τα παιδιά που θα μας βοηθήσουν. Χάσαμε εύκολα καλάθια, αλλά αυτό που κρατάω περισσότερο είναι ότι δεν βρήκαμε τις συνεργασίες που έπρεπε στην άμυνα. Θέλουμε μεγαλύτερη εγρήγορση από κάθε παίκτη, για να καλύψουμε το έδαφος. Δεν υπάρχει χρόνος. Παίρνουμε αρνητικό πρόσημο στην άμυνα. Πράγματα που έχουμε πει για τις αλληλοκαλύψεις δεν έγιναν. Δεν παίξαμε όπως έπρεπε ούτε στην άμυνα στο πικ εντ ρολ, ούτε στο ένας εναντίον ενός. Είναι το μεγαλύτερο θέμα η άμυνα και πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο στο χρόνο που απομένει».

Για τις ομοιότητες των αγώνων με τη Γαλλία και την Σερβία: «Είναι τελείως διαφορετικές ομάδες. Οι Σέρβοι πάνε περισσότερο σε σετ παιχνίδι, η μπάλα πηγαίνει σε συγκεκριμένους παίκτες. Οι Γάλλοι παίζουν περισσότερο στο ανοιχτό γήπεδο κι έχουν έναν παίκτη τον Μπατούμ που μπορεί να παίξει σε πέντε θέσεις και ουσιαστικά είναι ο πλέι μέικερ της ομάδας,σε όποια θέση κι αν αγωνίζεται. Όσο ο Βασιλόπουλος ήταν φρέσκος πήγε πολύ καλά πάνω του».
Για την παρουσία Παπαγιάννη και Λαρεντζάκη που έπαιξαν σήμερα, αλλά όχι χθες: «Ο Λαρεντζάκης μας βοηθούσε όλο το χρόνο, ξέρει τι ζητάμε, είναι έτοιμος, μας καταλαβαίνει. Ο Γιώργος κάνει μια μεγάλη επιστροφή και η Εθνική Ομάδα θέλει να το υποστηρίξει αυτό, όπως θα πρέπει να το στηρίξει και ο Παναθηναϊκός που θα τον έχει όλο το χρόνο. Μην ξεχνάμε πως Μπουρούσης και Πρίντεζης, σύμφωνα με όσα και οι ίδιοι λένε βαδίζουν προς την έξοδο από την Εθνική Ομάδα και χρειάζεται να δούμε και την συνέχεια. Είναι έαν σημαντικό κομμάτι ο Γιώργος και πρέπει να τον στηρίξουμε ψυχολογικά».

Για τον Ντόρσεϊ: «Η σκοπιμότητα της παρουσίας του εδώ σε αυτή τη φάση είναι να μην τον χάσουμε ως παίκτη. Να μην χάσουμε την επαφή με το παιδί αυτό. Όποιο κόστος κι αν μπορεί να έχει μια ενέργεια τέτοια. Κοιτάμε το ότι ήρθε, το ότι έχει διάθεση και πως μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε σιγά σιγά. Είναι δύσκολο παιδιά που έχουν αγωνιστεί μόνο στις ΗΠΑ να προσαρμοστούν τόσο γρήγορα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Τάιλερ είναι καθαρόαιμος σουτέρ, θέλει υποστήριξη και μπορεί να μην έχουμε ακόμη το αποτέλεσμα που θέλουμε, αλλά περιμένουμε».

Για την Κρήτη: «Περιμένουμε τον κόσμο σίγουρα. Πιστεύουμε πως θα ανταποκριθεί όπως και τις προηγούμενες φορές και ακόμη περισσότερο, γιατί και ο αντίπαλος έχει άλλο ειδικό βάρος. Κι εμείς από την πλευράς μας θα κοιτάξουμε να είμαστε 100% έτοιμοι για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε στο παιχνίδι».