Ο Rick Pitino έγινε φανατικός οπαδός της Ελλάδας από την θητεία του στον Παναθηναϊκό, αλλά και ένας από τους μεγαλύτερους… διαφημιστές της χώρας στο εξωτερικό, καθώς όπου σταθεί κι όπου βρεθεί λέει τα καλύτερα λόγια. Ε, καλοκαίρι είναι τώρα και ο Αμερικανός τέως προπονητής του «τριφυλλιού» είπε να έρθει από τα μέρη μας, για να απολαύσει τις ελληνικές ομορφιές.

Ο Αμερικανός προπονητής του Κολεγίου Iona είναι σε ένα από τα πιο μαγικά και πολυδιαφημισμένα νησιά. Την κοσμπολίτικη Μύκονο.

Ο 68χρονος κόουτς δεν ήρθε όμως, εδώ μόνο για να απολαύσει το ελληνικό καλοκαίρι και τις μοναδικές ελληνικές θάλασσες.

Φαίνεται πως ήρθε και για δουλειά ή μάλλον μια δουλειά που θέλει να πάρει, αλλά ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα.

Ο Pitino ήταν να αναλάβει την Εθνική στο Προολυμπιακό τουρνουά και να την οδηγήσει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Το θέμα, όμως, εκεί που έδειχνε να έχει τελειώσει, ξαφνικά άρχισε να ατονεί και το τοπίο άρχισε να αλλάζει. Οι παίκτες του Ολυμπιακού ξεκαθάρισαν ότι δεν ήθελαν να πάνε στην Εθνική, επειδή τότε ο Αμερικανός ήταν προπονητής του Παναθηναϊκού, από τον οποίο τελικά έφυγε.

Στη συνέχεια ήρθε και η αναβολή (για του χρόνου) του Προολυμπιακού και της Ολυμπιάδας φυσικά και ο Pitino έμεινε… στον αέρα.

Ο 68χρονος κόουτς πάντως, τώρα που ήρθε στην Ελλάδα, ξεκίνησε επαφές με την Ομοσπονδία και στελέχη της Εθνικής για να δει τι θα γίνει.

Το όλο θέμα, πάντως, δεν έχει ξεκαθαρίσει. Μάλιστα το φθινόπωρο θα γίνουν εκλογές στην ΕΟΚ κι αν αλλάξει η κατάσταση, τότε κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το τι θα γίνει κι αν τελικά ο Αμερικανός θα πάρει το επίσημο χρίσμα για να καθίσει στον πάγκο της «επίσημης αγαπημένης».