Την τετραετή συμφωνία με τη FIBA για τη μετάδοση όλων των αγώνων των εθνικών ομάδων ανακοίνωσε σήμερα (30/4) η NOVA.

Από φέτος, λοιπόν και μέχρι το 2025, τα κανάλια Novasports θα μεταδώσουν τα προκριματικά του FIBA World Cup, την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023, τα προολυμπιακά τουρνουά ανδρών και γυναικών του 2024, καθώς και τις αναμετρήσεις για τους προκριματικούς γύρους και την τελική φάση του Eurobasket 2025.

Αναλυτικά:

«Πανδαισία στα παρκέ, καθώς περισσότεροι από 1000 αγώνες εθνικών ομάδων έρχονται στα κανάλια Novasports.

Οι αγώνες των εθνικών ομάδων μπάσκετ έρχονται στα κανάλια Novasports! Μέσα από μια νέα πολυετή στρατηγική συμφωνία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA) με την United Media οι συνδρομητές των καναλιών Novasports θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα επόμενα χρόνια τους αγώνες της Εθνικής Ομάδας Ανδρών και περισσότερα από 1000 παιχνίδια όλων των μεγάλων διοργανώσεων.

Με βάση τη νέα συμφωνία τα κανάλια Novasports θα μεταδώσουν ζωντανά τα επόμενα χρόνια το σύνολο των διοργανώσεων της FIBA στις οποίες μετέχουν εθνικές ομάδες. Σε διάρκεια μιας τετραετίας θα μεταδοθούν περισσότερα από 1000 παιχνίδια στα οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται:

– Τα προκριματικά του FIBA World Cup στα οποία θα πάρουν μέρος 80 εθνικές ομάδες από όλο τον πλανήτη.

– Την τελική φάση του FIBA Basketball World Cup που θα φιλοξενηθεί σε τρεις χώρες (Ινδονησία-Ιαπωνία και Φιλιππίνες) από 25 Αυγούστου έως 10 Σεπτεμβρίου 2023 με τη συμμετοχή 32 εθνικών ομάδων.

– Τα Προολυμπιακά τουρνουά ανδρών και γυναικών του 2024.

– Tα παιχνίδια των προκριματικών γύρων για το Eurobasket 2025 και την τελική φάση του Eurobasket 2025.

– Μεγάλα αστέρια του παγκόσμιου και του Ευρωπαϊκού μπάσκετ που αναμένεται να δώσουν το παρών στις τελικές φάσεις των Ευρωπαϊκών και παγκόσμιων πρωταθλημάτων όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την Εθνική Ελλάδος, ο Λούκα Ντόντσιτς με την εθνική Σλοβενίας, ο Νίκολα Γιόκιτς με τη Σερβία και οι σούπερ σταρ του ΝΒΑ με την εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών».