Την επιχείρηση “NBAers” βάζει μπροστά από τώρα στην Εθνική Ομάδα ο Θανάσης Σκουρτόπουλος. Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ στο τέλος του μήνα για να έχει τετ α τετ με τους Γιάννη Αντετοκούνμπο, Κώστα Κουφό και Τάιλερ Ντόρσεϊ και να συζητήσει μαζί τους αναφορικά με τις σκέψεις τους για το φετινό καλοκαίρι.

Ο Σκουρτόπουλος θα ήθελε να ξεκαθαρίσει από τώρα το τοπίο με τους 3 Ελληνες NBAers και να δει από νωρίς το αν θα τους υπολογίζει για την Κίνα. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής θα έχει επαφές και με τους Μπακς πέρα από τον Αντετοκούνμπο για να λυθεί και το θέμα που είχε προκύψει με το Μιλγουόκι το καλοκαίρι του 2017 όταν η ομάδα του ΝΒΑ δεν άφησε τελικά τον  “Greek Freak” να παίξει με την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ, λόγω ενός θέματος που είχε στο γόνατο.

Καλό το κλίμα για Giannis

Το κλίμα πάντως, με τον Αντετοκούνμπο είναι καλό. Ο Ελληνας παίκτης δείχνει να θέλει να ενισχύσει την ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο κι αν δεν προκύψει κάποιος τραυματισμός, όλα δείχνουν ότι ο σταρ του ΝΒΑ θα είναι με την Εθνική στην Κίνα.

Τα δεδομένα με Κουφό και Ντόρσεϊ

Οσον αφορά του άλλους δυο παίκτες ο Ντόρσεϊ έδειξε ότι θέλει να παίζει στην Εθνική και έδωσε μάλιστα το παρών τον Σεπτέμβριο στα παράθυρα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ετσι όλα δείχνουν ότι και το θέμα του Ντόρσεϊ είναι σε καλό δρόμο.

Οσον αφορά τον Κώστα Κουφό, ο Ελληνας σέντερ μένει χωρίς συμβόλαιο στο ΝΒΑ το καλοκαίρι και θα ψάξει για ομάδα και αυτό είναι ένα θέμα, διότι υπάρχει ενδεχόμενο να θέλει να μείνει στις ΗΠΑ για να κάνει ατομικό πρόγραμμα προετοιμασίας.