Ο κόουτς της εθνικής ομάδας θέλει να φτιάξει ένα…δυνατό team στο προολυμπιακού τουρνουά ώστε να πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Έτσι, σε συνάντηση του που είχε με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας, έκανε γνωστά τα ονόματα τα οποία επιθυμεί να τον πλαισιώσουν στο τεχνικό τιμ. Αρχικά, ως assistan coach θέλει τον Σωτήρη Μανωλόπουλο, όπου είναι πρώτος προπονητής στον Ήφαιστο Λήμνου.

Από εκεί και πέρα, ο πιτίνο θέλει Αμερικανούς για τις υπόλοιπες δύο θέσεις δίπλα τους, αλλά ελληνικό στοιχείο αναμένεται να υπάρχει και στο τμήμα σκάουτινγκ. Εκεί, ο κόουτς του ΠΑΟ πρότεινε ως υπεύθυνο τον Νίκο Παππά, που είναι βοηθός του και στους “πράσινους” , ενώ ζήτησε ακόμα δύο ανθρώπους για να «σκανάρουν» τις αντίπαλες ομάδες, αφού επιθυμεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σε ότι αφορά την θέση του γυμαναστή, ο Πιτίνο επιθυμεί την ένταξη του Κώστα Χατζηχρήστου της ΤΣΣΚΑ στο επιτελείο του, ενώ  στο μέλλον θα ξεκαθαρίσει αν η ΕΟΚ θα εγκρίνει τα συγκεκριμένα αιτήματα ώστε να συμβάλλει στο καλύτερη δυνατή προσπάθεια της Εθνικής.