Τις δηλώσεις του στη συνέντευξη τύπου έκανε μετά τον αγώνα μεταξύ της χώρας του με την Εθνική μας ομάδα στην αυλαία του Ακρόπολις ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Τουρκίας, ο Εργκίν Αταμάν, ο οποίος στάθηκε τόσο στη διαφορετικότητα της Ελλάδας χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο παρόντα όσο και στο εν λόγω ματς γενικότερα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Θέλω να πω κάτι σημαντικό. Ήταν μια καταπληκτική ατμόσφαιρα για μπάσκετ, το να βλέπεις το καλοκαίρι σε ένα φιλικό περίπου 20.000 κόσμο, είναι εντυπωσιακό, για μένα ως προπονητή μπάσκετ. Φυσικά ως εθνική ομάδα Τουρκίας ήρθαμε να παίξουμε το παιχνίδι, αλλά θέλαμε μεγαλύτερο σεβασμό για τον εθνικό μας ύμνο. Είμαι λίγο αναστατωμένος για αυτό, θεωρώ πως είμαστε φίλοι και γι’ αυτό παίζουμε φιλικά παιχνίδια. Ο κόσμος ενθουσιάζεται να βλέπει παίκτες υψηλού επιπέδου. Γιατί η FIBA δεν κάνει ένα τέτοιο τουρνουά επίσημο, να στέλνει διαιτητές και να στέλνει δικούς της διαιτητές, έχοντας τα πάντα υπό τον έλεγχό της; Το ίδιο και στα παιχνίδια της Τουρκίας. Γιατί να σφυρίζουν Έλληνες στην Ελλάδα, Τούρκοι στην Τουρκία και Σέρβοι στη Σερβία. Αν θέλουμε να βελτιώσουμε το μπάσκετ, πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Δεν ένιωσα άνετα με τρεις Έλληνες διαιτητές. Όλοι είδαν ότι το μπάσκετ για τις εθνικές ομάδες είναι πολύ σημαντικό. Κι εμείς είχαμε 16.000 θεατές με τη Σλοβενία, στο Σλοβενία-Σερβία επίσης ήταν sold out. Θα πρέπει να βρεθεί λύση και για τα παιχνίδια που γίνονται μέσα στη σεζόν. Ίσως οι παίκτες ΝΒΑ να μη γίνεται να έρθουν, αλλά θα πρέπει να μπορούν να παίξουν όλοι οι καλοί παίκτες».

«Σε ό,τι αφορά στο παιχνίδι, ήταν ένα πολύ καλό και χρήσιμο φιλικό. Έχουμε μέσο όρο ηλικίας τα 24 χρόνια, με παιδιά που αποκτούν εμπειρίες. Η ελληνική ομάδα είναι εξαιρετική, έπαιξε και χωρίς τον Γιάννη και τον Παπαπέτρου. Είναι ένα από τα φαβορί για το Ευρωμπάσκετ. Για μας ο στόχος είναι να πάρουμε μετάλλιο. Είδα τα Power Rankings και μας είχαν έκτους. Νομίζω πως είναι σωστό, αν δεις και τις άλλες ομάδες. Μια ρεαλιστική κατάσταση. Εμείς θέλουμε να ανέβουμε από αυτή την έκτη θέση και να πάρουμε μετάλλιο. Με όλο τον σεβασμό απέναντι σε ομάδες όπως η Ελλάδα, η Γαλλία, η Σλοβενία και η Σερβία. Πιστεύω πως θα είναι ένα πολύ όμορφο Ευρωμπάσκετ».

«Εξακολουθώ να αγαπώ την Ελλάδα. Πάντα την αγαπώ και νιώθω άσχημα όταν ακούω χιλιάδες κόσμου να μη σέβονται τον ύμνο μας. Δεν είναι καλό. Ο κόσμος επηρεάζεται από την πολιτική κατάσταση και τα media που δημιουργούν αυτόν τον εθνικισμό. Ως άνθρωπος του αθλητισμού έχω μεγάλο αθλητισμό για το ελληνικό μπάσκετ και γι’ αυτό είμαστε εδώ, γι’ αυτό το τουρνουά».

«Δεν θα κάνω πρόβλεψη ποιος θα πάρει το Ευρωμπάσκετ. Μιλάω μόνο για την ομάδα μου, όταν θέλω να πάρει αυτοπεποίθηση. Είναι δύσκολο να πεις ποιος θα κατακτήσει το Ευρωμπάσκετ. Δεν ξέρουμε πώς θα είναι και τα ματσαρίσματα. Αν με ρωτάτε όμως για την Ευρωλίγκα, σας λέω πως θα την κατακτήσουμε και φέτος (γέλια). Κι ο Ιτούδης θα έχει πολύ καλή ομάδα, η Φενέρμπαχτσε είναι σπουδαία ομάδα. Ο Ιτούδης είναι σπουδαίος προπονητής, είδαμε τις ικανότητές του στην ΤΣΣΚΑ. Θα είναι ωραίο να κερδίσουμε σε ντέρμπι στην Τουρκία. Είναι φίλος μου. Πολλοί Έλληνες προπονητές δουλεύουν στην Τουρκία, αλλά στην Ελλάδα δεν δουλεύουν Τούρκοι προπονητές, παρότι είναι πολύ καλοί. Δεν ξέρω αν είναι πολιτικός ο λόγος. Πάντως δεν βλέπω κανέναν Τούρκο προπονητή σε ελληνική ομάδα».

«Δεν μας μπέρδεψε η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Στα φιλικά παιχνίδια δεν κάνουμε σκάουτινγκ στις άλλες ομάδες. Πιο σημαντικό για μας είναι να εμπεδώσουμε τη δική μας φιλοσοφία. Θα ήταν ωραίο να έπαιζε. Όμως κι εκείνος θα έχει μεγάλο πρόβλημα, γιατί ο περισσότερος κόσμος ήρθε να τον δει και δεν τον είδε (γέλια). Του αξίζει μεγάλος σεβασμός γιατί ήρθε να παίξει για την εθνική του ομάδα. Ελπίζω πολλοί άλλοι παίκτες από το ΝΒΑ να ακολουθήσουν το δικό του παράδειγμα και να παίζουν στην εθνική τους ομάδα».