Ο Tyler Dorsey ήταν από τους κορυφαίους παίκτες της Εθνικής, καθώς μέτρησε 19 πόντους με 4/9 τρίποντα και 6/12 σουτ. Ο ομογενής γκαρντ είπε ότι η ομάδα βρίσκει σιγά -σιγά τα πατήματά της, ενώ σημείωσε ότι μπορεί να βοηθήσει την Εθνικής μέσω του καλού του περιφερειακού του σουτ. Τέλος δεν παρέλειψε να εκφράσει την αισιοδοξία του για την πορεία της “γαλανόλευκης” στο Ευρωμπάσκετ, λέγοντας ότι μπορεί να κάνει πολύ καλά πράγματα, ενώ αν και απουσίαζε τα προηγούμενα χρόνια νιώθει πλέον πολύ καλά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η ομάδα χτίζεται σταθερά και αργά για να είναι έτοιμη για το Ευρωμπάσκετ. Γινόμαστε ομάδα όσο περνάει ο καιρός. Επιθετικά βρίσκουμε ρυθμό στο παιχνίδι μας, είχαμε καλά σερί. Στην άμυνα θα βρούμε αυτό που μας κάνει καλύτερους. Σιγά σιγά βελτιωνόμαστε. Για να πάμε καλά πρέπει να δουλέψουμε στην άμυνα. Υπήρχαν στιγμές που δεν ήμασταν καλοί με την Πολωνία και πρέπει να δουλέψουμε σε αυτό.

Η δουλειά μου είναι όταν είμαι ελεύθερος να παίρνω τα σουτ. Ήμουν ελεύθερος και πήρα τα σουτ, η αντίπαλη άμυνα είχε χτίσει τοίχος μπροστά στον Γιάννη και έτσι είχα χώρο εγώ. Χτίζουμε αυτοπεποίθηση μέσα από την προπόνηση. Μπορούμε να κάνουμε καλά πράγματα στο Ευρωμπάσκετ.

Νιώθω εξαιρετικά παίζοντας στην Εθνική. Απουσίαζα τα προηγούμενα χρόνια, όμως τώρα είμαι μαζί με τον Γιάννη και παίζω και νιώθω πολύ καλά. Λατρεύω τον κόσμο και πάντα για μένα είναι σπίτι η Ελλάδα».