Η ώρα έφτασε. Σε λίγες μόλις ώρες, η εκ των απόλυτων φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου Ελλάδα ρίχνεται για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια στη μάχη του Eurobasket κόντρα στην πάντοτε υπολογίσιμη Κροατία. Τόσο αυτός ο αγώνας, που είναι προγραμματισμένος για το απόγευμα της Παρασκευής (2/9 – 18:00) και θα μεταδοθεί ζωντανά από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης, όσο και οι υπόλοιποι τέσσερις που θα κληθεί να δώσει η Εθνική ομάδα στο Μιλάνο στο πλαίσιο του 3ου ομίλου της διοργάνωσης αναμένεται να φιλοξενηθούν στο λαμπερό και πολύπλευρο Mediolanum Forum.

Το γήπεδο σχεδόν 13.000 θέσεων (12.700 για την ακρίβεια) είναι ένα… πασπαρτού αθλητικών και καλλιτεχνικών δρωμένων, καθότι από τον Οκτώβριο του 1990, όταν και άνοιξε επίσημα τις πύλες του, μέχρι και σήμερα έχει φιλοξενήσει τόσο αγώνες και τουρνουά μπάσκετ, βόλεϊ και χόκεϊ επί πάγου όσο και συναυλίες κάθε κάλλους και μουσικού είδους.
Βέβαια, η τελευταία φορά που έλαβε χώρα κάποια συναυλία στο εν λόγω κλειστό ήταν το 2020, όταν ο κιθαρίστας Eric Clapton έδωσε το τελευταίο σόου του γηπέδου. Ωστόσο, μέχρι και τότε είχαν περάσει από τα σπλάχνα του μερικά από τα πιο σπουδαία ονόματα της απανταχού μουσικής σκηνής όπως Iron Maiden, Muse, U2, AC/DC και Queen αλλά και αρκετά της νεότερης εποχής των ΗΠΑ και του κόσμου όπως οι Beyonce, Rihanna, Shakira και Lady Gaga.

Από εκεί και πέρα, και όσον αφορά το μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα, το φετινό Eurobasket 2022 θα είναι μόλις η δεύτερη φορά που το Mediolanum Forum θα φιλοξενήσει μια μπασκετική διοργάνωση. Η πρώτη δεν ήταν άλλη από το Final Four της EuroLeague το 2014, όταν η Maccabi Tel Aviv των Rice, Σχορτσανίτη και Blatt λύγισαν στην παράταση την Real Madrid του Γιάννη Μπουρούση με 98-86 στο δρόμο για το τελευταίο μέχρι και σήμερα τρόπαιο της ομάδας του Ισραήλ στον εν λόγω θεσμό.

Η εμπειρία όμως του Mediolanum Forum στον αθλητισμό δεν είναι μικρή, αφού κατά καιρούς21 έχουν διεξαχθεί στην αρένα τρανά παγκόσμια και ευρωπαϊκά τουρνουά τένις, βόλεϊ και χόκεϊ, ενώ το πιο… περίεργο εξ αυτών είναι η φιλοξενία του αμερικανικού WWE το 2007!

Βέβαια, αν και το τρίτο γκρουπ αναφέρεται πως θα ανταγωνιστεί στο Μιλάνο, το εν λόγω γήπεδο για την ακρίβεια βρίσκεται 3 χιλιόμετρα έξω από την ιταλική πρωτεύουσα και συγκεκριμένα στο Assago -ένα γραφικό χωριό 8.000 περίπου κατοίκων που είναι περισσότερο γνωστό για την παρουσία των κυρίων υποκαταστημάτων της Nestlé παρά για οτιδήποτε άλλο.
Ωστόσο, με το τρανταχτό φυσικά γεγονός του Eurobasket 2022 να καραδοκεί, το μέρος και η αύρα του αναβαθμίζονται άρδην.

Πώς θα πάει κάποιος στο Mediolanum Forum από το Μιλάνο;

Ταξί: Ο πιο εύκολος τρόπος αν δεν υπάρχει αυτοκίνητο είναι φυσικά το ταξί. Μιλάμε άλλωστε για μια απόσταση μισής ώρας με νορμάλ ταχύτητα. Η κούρσα από την πρωτεύουσα μέχρι το Assago κυμαίνεται από τα 30 μέχρι και τα 35 ευρώ, καθότι στο δρόμο θα υπάρχουν και διόδια μια φορά.

Μετρό: Αν και θα ακολουθήσουν παρακάτω φωτογραφίες από το moveitapp.com σχετικά με τις στάσεις του μετρό όπου μπορεί κανείς να φτάσει πιο γρήγορα στη στάση Assago Mediolanum Forum -από όπου θα αρκούν 6 λεπτά περπάτημα για να φτάσει στο στάδιο- αξίζει να αναφερθεί πως ο μέσος όρος απόστασης από το Μιλάνο κυμαίνεται στα 35 λεπτά.
Αναφορικά με την τιμή των εισιτηρίων, το κλασικό 90λεπτο κοστίζει 2 ευρώ, ενώ αν κάποιος επιθυμεί να αγοράσει κάποιο πακέτο εισιτηρίων το μονοήμερο πακέτο με free είσοδο και έξοδο κοστίζει 12.50 ευρώ, το διήμερο 17.50 ευρώ και το τριήμερο 19.50 ευρώ. Ταυτόχρονα, το πακέτο με 10 εισιτήρια χρονικής αξίας 90 λεπτών το καθένα κοστίζει 18 ευρώ.

 

 

 

Πού θα φάτε φθηνά μετά τα ματς;

Antica Pizza Fritta da Zia Esterina Sorbillo: Fast food, ιταλική κουζίνα, θαλασσινά | ~4 ευρώ ανά άτομο | 35 λεπτά με αμάξι-ταξί, 28 λεπτά με μετρό από Assago

C’era una Volta una Piada: Fast food, ιταλική κουζίνα, κρεατικά | 4-6 ευρώ ανά άτομο | 18 λεπτά με αμάξι-ταξί, 18 λεπτά με μετρό από Assago

Tiello: Fast food, ιταλική κουζίνα, μεσογειακή κουζίνα | 4-9 ευρώ ανά άτομο | 23 λεπτά με αμάξι-ταξί, 27 λεπτά με μετρό από Assago

Ristorante Pizzeria O Surdato ‘Nnamurato: Fast food, ιταλική κουζίνα | 5-9 ευρώ ανά άτομο | 19 λεπτά με αμάξι-ταξί, 37 λεπτά με μετρό από Assago