Την πεποίθησή του ότι η Γερμανία όχι μόνο μπορεί να περάσει την Εθνική μας, αλλά έχει την δυνατότητα ακόμα και να κατακτήσει το Eurobasket εξέφρασε ο παλαίμαχος σέντερ Patrik Femerling. Aκόμη τόνισε ότι είναι πολύ θετικό πως τα “πάντσερ” πάνε εξαιρετικά στο τουρνουά μέχρι στιγμής, ενώ θυμίζουμε ότι ο 47χρονος πρώην σέντερ έχει περάσει κι από τους δύο “αιωνίους”, ενώ με την Γερμανία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο του Eurobasket 2005.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η εθνική μας ομάδα έχει κάνει πολύ… θόρυβο και αυτό είναι καλό. Έχει φτάσει στα προημιτελικά γιατί παίζει πραγματικά καλό μπάσκετ και δουλεύει καλά σαν σύνολο. Πιστεύω πως μπορεί να προχωρήσει περισσότερο, να μπει στα μετάλλια ή ακόμη και να κατακτήσει τον τίτλο. Κάτι τέτοιο θα ήταν φανταστικό για το άθλημα, γιατί θα έφερνε περισσότερο κόσμο στο μπάσκετ και θα έδινε μεγάλη ώθηση με χορηγούς και υποδομές», είπε αρχικά ο άλλοτε παίκτης των “αιωνίων”

Όσο για τις συγκρίσεις μεταξύ Φραντς Βάγκνερ και Ντιρκ Νοβίτσκι: «Είναι άδικες. Ο Ντιρκ είναι ο Ντιρκ και ο Φραντς είναι ο Φραντς. Έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης, μακάρι να φτάσει στην καριέρα του Ντιρκ».