Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που καίγεται για τη νίκη στο σημερινό παιχνίδι (18:00) με την Γεωργία στην Τιφλίδα για να καθαρίσει από τώρα την υπόθεση πρόκριση και να σφραγίσει το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας από απόψε. Είναι και οι γηπεδούχοι, που κυνηγάνε την Σερβία στην 3η θέση. Η νίκη επί του Ισραήλ στην πρώτη αγωνιστική τους έδωσε ελπίδες.

Ζούρος: “Στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου η Ελλάδα”

Ο προπονητής της Γεωργίας, Ηλίας Ζούρος, πάντως, ξεκαθάρισε ότι το ματς είναι πολύ δύσκολο και αποτελεί πρόκληση. Ο Ελληνας τεχνικός αποθέωσε την Ελλάδα και τόνισε πως η επίσημη αγαπημένη είναι από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου: «Θα είναι πολύ δύσκολο να νικήσουμε την Ελλάδα, γιατί πρόκειται για μια από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση. Ξέρουμε καλά ποιος είναι ο αντίπαλος, έχουν κάνει επτά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και προέρχονται από νίκη επί της Σερβίας. Το παιχνίδι αυτό είναι μεγάλη πρόκληση για μας».

Τζάνινγκ: «Ετοιμοι να παλέψουμε»

Ο… νατουραλιζέ παίκτης της Γεωργίας, ο Ματ Τζάνινγκ ήταν στο ίδιο μήκος κύματος: «Είχαμε λίγο χρόνο να προετοιμαστούμε για αυτό το ματς, όπως και για το πρώτο. Η Ελλάδα είναι πολύ δυνατή ομάδα. Ξέρουμε πως τους αρέσει να παίζουν γρήγορο μπάσκετ. Γνωρίζω καλά όλους τους παίκτες των αντιπάλων, καθώς τους έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές. Έχουν ποιότητα και εμπειρία, αλλά και εμείς είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε. Απέναντι στο Ισραήλ παίξαμε πολύ καλά σαν σύνολο και το ίδιο πρέπει να κάνουμε και τώρα. Ο ένας θα πρέπει να βοηθήσει τον άλλο για να διεκδικήσουμε τη νίκη».