Στην επίσημη -για την Εθνική μας ομάδα τουλάχιστον- έναρξη του Eurobasket 2022 αναφέρθηκε ο Δημήτρης Ιτούδης, ο οποίος σχολίασε τόσο την ετοιμότητα του βασικού σέντερ της Ελλάδας, του Γιώργου Παπαγιάννη, όσο και την ψυχολογία της ομάδας λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα κόντρα στην Κροατία.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Συμφωνώ με τον Παπανικολάου, είμαστε ενθουσιασμένοι όπως όλες οι ομάδες. Είχαμε ένα ταξίδι στην πρισίζον με πολλά εμπόδια, όμως πιστεύω ότι αυτά μας ένωσαν περισσότερο. Ξέρουμε ότι έχουμε όλους τους Έλληνες μαζί μας και το σημαντικότερο, έχουμε υποσχεθεί στους εαυτούς μας ότι θα δώσουμε τα πάντα για την χώρα.

Ας το θέσουμε έτσι, η πίεση έρχεται σε αυτή τη δουλειά. Έχω σεβασμό για όλους σας, επειδή μας αποκαλείται φαβορί εξαιτίας όσων έχουμε δείξει στους αγώνες μας. Το βλέπουμε διαφορετικά εντός της ομάδας. Είμαστε πραγματιστές, το μέλλον μας είναι η επόμενη προπόνηση. Έτσι προσεγγίζουμε αυτή τη διοργάνωση, σεβόμαστε τους πάντες και θέλουμε να δούμε πως θα γίνουμε καλύτεροι. Θα ωριμάσουμε ως ομάδα.

Ο Παπαγιάννης είναι έτοιμος. Προπονείται εδώ και ημέρες με την ομάδα, με επαφές. Ωστόσο έλειψε αρκετό καιρό. Θα δούμε πως θα νιώθει και θα αποφασίσουμε μόλις φτάσουμε στο γήπεδο. Είναι καλά και είναι ενθουσιασμένος που βρίσκεται ξανά πίσω στην ομάδα. Για τον Κώστα έχουμε καλά νέα, όμως θα χρειαστεί λίγο περισσότερο καιρό. Αναρρώνει πολύ γρήγορα, καλύτερα απ’ όσο περιμέναμε. Αποφασίσαμε να τον έχουμε στη δωδεκάδα και να περιμένουμε την πρόοδό του μέρα με την ημέρα μέχρι να κάνει την πρώτη προπόνηση. Ο Κώστας ελπίζουμε ότι θα μας εκπλήξει σύντομα. Θα είμαστε επαγγελματίες και θα ακολουθήσουμε όσα πουν οι γιατροί.

Ο Παπανικολάου το είπε ήδη, είμαστε ενθουσιασμένοι. Θα θέλαμε να είμαστε όλοι υγιείς, η ομάδα έχει αποδείξει και σε αγώνες και σε προπονήσεις τη θέλησή της να θυσιαστεί για να πετύχει πράγματα. Θα δώσουμε μεγάλες μάχες απέναντι σε άλλες σπουδαίες ομάδες. Η Κροατία παίζει με ψηλά και με χαμηλά σχήματα, έχει ευελιξία, έχει εμπειρία και νιάτα την ίδια στιγμή, έχει σπουδαίους παίκτες που αγωνίζονται στο NBA και στη EuroLeague και σε μεγάλες διοργανώσεις. Περιμένουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι

Δυστυχώς έχω επιβεβαιωθεί με τους πολλούς τραυματισμούς, είναι σημαντική η συζήτηση για τα ρόστερ των 14 παικτών. Ήταν μια δύσκολη απόφαση τα τελευταία κοψίματα, αλλά πράξαμε αυτό που θεωρήσαμε σημαντικό. Το γεγονός ότι ο Κασελάκης κι ο Μποχωρίδης δεν θα είναι εδώ, δεν σημαίνει ότι δεν είναι μέλη αυτής της ομάδας. Όπως και όσοι έμειναν στην Ελλάδα, όλα τα παιδιά. Η Εθνική έχει ανάγκη τέτοιους αθλητές και αυτό προσπαθούμε να δημιουργήσουμε».