Ο Δημήτρης Ιτούδης ήταν ευχαριστημένος για την αντίδραση που έβγαλε η Εθνική στο δεύτερο μέρος, αναφερόμενος στους τομείς του παιχνιδιού που άλλαξαν αλλά και την εικόνα των Λούντζη και Σλούκα. Ακόμη τόνισε ότι γίνεται δουλειά στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ενώ τόνισε ότι όλοι οι παίκτες είναι πρωταγωνιστές. Τέλος ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του, την ώρα που αναφέρθηκε και στην απώλεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Τα φιλικά είναι προπόνηση για εμάς και μέρος της προετοιμασίας. Το χρειαζόμασταν αυτό το παιχνίδι. Ήμασταν καλοί αμυντικά και μείναμε μέσα στο παιχνίδι αν και με άσχημα ποσοστά. Αλλάξαμε τον τρόπο παιχνιδιού μας και αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες. Είναι δύσκολο να το κάνουν πράξη.

Ηρθαν παιδιά από τον πάγκο, όπως ο Λούντζης και μας έδωσαν κάτι διαφορετικό. Ο Σλούκας βρίσκει τα στοιχεία του και μας δίνει άλλα πράγματα στο παιχνίδι. Μας βοηθούν όλα αυτά να γίνουμε ομάδα και να επικοινωνούμε επιθετικά και αμυντικά.

Παίζουμε διαφορετικά με τον Γιάννη και χωρίς αυτόν και θα το βρούμε μπροστά μας. Το χρειαζόμασταν αυτό το παιχνίδι και για αυτόν τον λόγο. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήταν και σήμερα εδώ.

Ολα τα credit πάνε στους αθλητές. Μοιάζει εύκολο αλλά δεν είναι. Γίνεται πολλή δουλειά και μπράβο στα παιδιά για την αντίδραση. Όλοι οι παίκτες είναι πρωταγωνιστές με τον ρόλο τους. Κάθε παίκτης μας δίνει άλλη διάσταση».