Γεμάτος… ατάκες ήταν ο Δημήτρης Ιτούδης, σε όσα είπε αμέσως μετά τη νίκη-πρόκριση της Ελλάδας επί της Τσεχίας για τη φάση των “16” του EuroBasket. O ομοσπονδιακός προπονητής έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για τη ψυχραιμία που επέδειξαν, σε ένα ματς που δεν πήγαινε για πολλή καλά και τόνισε ότι η ομάδα πάει τώρα να ανανεώσει τα κλειδιά του ξενοδοχείου!

«Δεν παίζουμε μόνοι μας. Παίζαμε με μία πολύ καλή ομάδα, που διαθέτει πολλούς καλούς σουτέρ. Αλλάξαμε τριών ειδών άμυνες και η τελευταία ήταν η πιο αποτελεσματική στις αλλαγές. Συγχαρητήρια στους παίκτες, κυρίως για τη ψυχραιμία που έδειξαν και την ηρεμία και συγκέντρωση που είχαν», δήλωσε αρχικά ο Ιτούδης.

«Ο Λάρι που ήρθε από τον πάγκο και μας έδωσε μία άλλη διάσταση. Πιστέψαμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε το παιχνίδι. Ωριμάζουμε ως ομάδα. Σήμερα ήμασταν αρκετά στα σχοινιά, αλλά ήμασταν ψύχραιμοι και βάλαμε σουτ, ωστόσο οι άμυνες που βγάλαμε μας έδωσαν αυτή την ευκαιρία. Ο Satoranski και ο Vesely είχαν πολύ καλή σύνδεση και προσπαθήσαμε σήμερα να μην χάσουμε από τους υπόλοιπους.

Για εμάς το επόμενο παιχνίδι είναι το σημαντικό. Στη ρεσεψιόν μετά το φαγητό, μας ενημέρωσαν ότι τα κλειδιά μας είχανε λήξει, επειδή μπορεί να φεύγαμε αύριο. Πάμε τώρα να ανανεώσουμε τα κλειδιά μας», είπε ακόμα ο ομοσπονδιακός προπονητής.