Την πρώτη της -έστω και χαλαρή- προπόνηση έκανε στο Βερολίνο το απόγευμα της Παρασκευής (9/9) η εθνική ομάδα ενόψει του μεθαυριανού αγώνα με την Τσεχία (11/9, 21:45) για τη φάση των “16” του EuroBasket.

Λίγο αργότερα ο Σωτήρης Μανωλόπουλος σχολίασε την πρώτη νοκ άουτ αναμέτρηση της Εθνικής, ενώ τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα συμμετοχής του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

«Αποφασίσαμε να κάνουμε μια προαιρετική προπόνηση. Το αφήσαμε στην ευχέρεια των παιδιών να έρθουν να κάνουν κάποια σουτ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε τη δική του προπόνηση στο ξενοδοχείο και αύριο θα είναι κανονικά», δήλωσε αρχικά ο ασίσταντ κόουτς της Εθνικής στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι, η ψυχολογία είναι το Α και το Ω. Κερδίζεις και προχωράς, χάνεις και πας σπίτι σου. Έχουμε γίνει ομάδα, σε κάθε παιχνίδι βελτιωνόμαστε. Δεν έχουμε φτάσει στο 100%, αλλά είμαστε σε υψηλό επίπεδο. Είμαστε ενωμένοι και θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Εισπράττουμε την αγάπη του κόσμου και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Είναι για μας πάρα πολύ σημαντική», λέει ο Μανωλόπουλος.

«Ο Satoransky θα είναι στο 100%, έπαιξε και με το Ισραήλ και ήταν καλός. Τους αντιμετωπίσαμε πέρσι στον Καναδά, αλλά είμαστε τελείως διαφορετικοί εμείς πλέον. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, με τον ίδιο προπονητή εδώ και πολλά χρόνια, με αυτοματισμούς και περιμένουμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Σε μας οι περισσότεροι παίκτες είναι διαφορετικοί από πέρσι. Είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, δεν μπορούμε να το συγκρίνουμε», υπογράμμισε ο Μανωλόπουλος.