Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν ένας από τους παίκτες που… άναψαν την σπίθα για την Εθνική στο παιχνίδι με την Τσεχία. Ο φόργουορντ της ελληνικής ομάδας πέτυχε κρίσιμους πόντους και βοήθησε την Ελλάδα να σταθεί όρθια σε ένα δύσκολο χρονικό σημείο.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Παπαπέτρου μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τη νίκη-πρόκριση της Ελλάδας και το πόσο δύσκολα ήρθε αυτή… «Ήταν μια νίκη για την οποία παλέψαμε πολύ. Η εμπειρία μας και το τουρνουά έχει αποδείξει πως δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Πρέπει να φτύσουμε αίμα και το αναγνωρίζουμε. Είμαι υπερήφανος όμως, γιατί δεν πήγαν τα πράγματα όπως τα περιμέναμε, αλλά πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε», τόνισε αρχικά ο Παπαπέτρου.

«Η Τσεχία είναι πολύ καλή ομάδα έπαιξε ελεύθερα. Εμείς ήμασταν κάπως σφιγμένοι δεν γυρίσαμε καλά τη μπάλα. Είχαμε μια προσέγγιση κάπως πιο αγχωμένη. Στο ημίχρονο καταλάβαμε πως έπρεπε να παίξουμε πιο σκληρά να εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλο και το κάναμε. Το 1ο ημίχρονο ήταν κάπως σαν χαστούκι, μας ξύπνησε. Ήταν ένα επικίνδυνο παιχνίδι που πήραμε τη νίκη. Υπάρχουν μαθήματα στη νίκη και στην ήττα. Πρέπει να πάρουμε τα μαθήματα και να τα χρησιμοποιήσουμε», πρόσθεσε ο διεθνής σμολ φόργουορντ.