Όπως άλλωστε ήταν λογικό και επόμενο, μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής μας ομάδας από τη συνέχεια του Ολυμπιακού προγράμματος του Τόκιο, ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός Rick Pitino ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter πως δεν αναμένεται να επιστρέψει ξανά στον εν λόγω πάγκο, αναφέροντας πως η συμφωνία ανάμεσα σε αυτόν και την ΕΟΚ ήταν διάρκειας μιας και μόνο διοργάνωσης.

Έτσι, μετά την ήττα από την Τσεχία, ο Αμερικάνος τεχνικός υπήρξε για τελευταία φορά στον πάγκο της Ελλάδας, σε μια καριέρα που διήρκεσε για 3 φιλικά παιχνίδια και 4 επίσημα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Ήταν μια υπέροχη διαδρομή το να προπονήσω τους αθλητές της Ελλάδας.
Έχουν μεγάλο πάθος και πάντα θα τους στηρίζω από μακριά.
Οι αρχές και το στιλ διδάχθηκαν και το μέλλον θα είναι λαμπρό».

 


 

 

Νωρίτερα είχε φυσικά προηγηθεί η επίσημη δήλωσή του στην press conference μετά τον αποκλεισμό, η οποία περιλάμβανε τόσο τη χαρά του για το project που δημιούργησε όσο και για τις δυσκολίες που συνάντησε στο διάβα του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

 

«Δεν υπάρχει μέλλον για εμένα. Δεν είμαι πλέον ο ομοσπονδιακός προπονητής, ήταν μια μικρή θητεία για εμένα. Μου πήρε πολύ χρόνο, μου πήρε έξι εβδομάδες και έχω μια ομάδα πίσω στην πατρίδα μου. Ήταν μια συμφωνία για μία διοργάνωση. Δεν ξέρουμε ποιος θα είναι επικεφαλής στην ομοσπονδία, αλλά υπάρχουν καταπληκτικοί Έλληνες προπονητές, αγαπώ την Ελλάδα και θα τους βοηθήσω, αλλά για εμένα ήταν μια συμφωνία για μία διοργάνωση

Δεν πετύχαμε τον στόχο μας, που ήταν να φτάσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σπουδαία η Τσεχία, αλλά μας πλήγωσε το γεγονός ότι δεν είχαμε ημέρα για να προετοιμαστούμε. Μας κέρδισαν, κυριάρχησαν στο ριμπάουντ, είχαν διπλάσιες ασίστ. Η προσπάθεια ήταν εκεί, το παιχνίδι μας όμως όχι. Σπουδαία ομάδα η Τσεχία, ήταν καλύτερη από εμάς. Έπαιξαν σε ένα στιλ που δεν είμαστε συνηθισμένοι. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι όπως θέλαμε.

Πολύς κόσμος από τις ΗΠΑ μου έστειλε μηνύματα, από την Ελλάδα δεν έχουν πολλοί τον αριθμό μου και δεν ξέρω να διαβαζω ελληνικά. Σε σύντομο χρονικό διάστημα δημιουργήσαμε ένα στιλ σπουδαίο. Ο Παπαγιάννης έχασε βάρος, έχει γίνει από τους κορυφαίους στην Ευρώπη. Πολλά πετύχαμε σε αυτό το διάστημα, πολλά πρέπει να βελτιώσουμε στην χώρα, τα τμήματα υποδομής ώστε να βγουν νέοι Παπαγιάννηδες, νέοι Σπανούληδες. Έχουμε έναν νεαρό, τον Ρογκαβόπουλο που έχει πολλά να μάθει. Πρέπει να συνεχίσουμε αυτό που είδαμε σήμερα.

Η Τσεχία κυριάρχησε στο ριμπάουντ, αλλά και στις βολές. Το ματς χάθηκε στην πρώτη περίοδο, μας διέλυσαν στον αιφνιδιασμό. Είχαν 76% στο δίποντο, είχαν ένα φανταστικό βράδυ μετά από ματς με παράταση. Είναι έμπειρη ομάδα, εμείς είμαστε απογοητευμένοι και θέλω να είμαστε απογοητευμένοι για να ωριμάσουν αυτοί οι νεαροί αθλητές».