Τα «σημάδια» είναι ξεκάθαρα. Δείχνουν ότι είναι «χλωμό» το ενδεχόμενο να πάρει στα χέρια του το τιμόνι της Εθνικής Ομάδας ο Rick Pitino και να την οδηγήσει στο Προλυμπιακό Τουρνουά (αν διεξαχθεί βέβαια) και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (αν διεξαχθούν κι αν φτάσουμε φυσικά ως εκεί είτε με το Προολυμπιακό αν γίνει, είτε μέσω της κατάταξης της FΙΒΑ).

Τo τοπίο στο θέμα της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής από τον Rick Pitino είναι θολό και φως δύσκολα θα φανεί.
Μα όπως είπαμε παραπάνω τα σημάδια δείχνουν πολλά και λένε ότι ο Αμερικανός δύσκολα θα είναι στον πάγκο της «επίσημης αγαπημένης».

Ο Pitino, βέβαια, λέει ότι θα τηρήσει τον λόγο του (συμβόλαιο δεν έχει κάνει, καθώς η δέσμευση ήταν προφορική, ενώ δέχτηκε να μην πάρει ούτε σεντ και να κάνει τη δουλειά αμισθί) και θα αναλάβει την ομάδα. Τα όσα έχουν γίνει όμως, μέχρι τώρα δείχνουν άλλα…

Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε κάπως επιφυλακτικοί στο αν θα δούμε τελικά τον 68χρονο κόουτς στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Κατ΄ αρχήν ο Αμερικανός προπονητής δεν έχει… διαθέσει ούτε δευτερόλεπτο για να ασχοληθεί σοβαρά με την ομάδα.

Κάποια θέματα που σκέφτηκε έφτασαν στην Ομοσπονδία μέσω όχι του ίδιου του Pitino, αλλά μέσω του ατζέντη του. Κάποια στιγμή σκέφτηκε το θέμα των συνεργατών του και μέσω πάλι του ατζέντη του, ζήτησε τέσσερις ξένους βοηθούς.

Το ζήτημα αυτό κόλλησε, καθώς δεν ήταν δυνατόν η ΕΟΚ να δεχτεί να είναι… ξένο όλο το τεχνικό τιμ της Εθνικής.

Επίσης η επαφή που είχε κάνει ο Αμερικανός με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο (τον ήθελε για άμεσο συνεργάτη του και δεξί του χέρι) ήταν… εθιμοτυπική καθώς το όνομα του προπονητή του Ηφαίστου, ουδέποτε έφτασε στον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Μέσα σε όλα αποκαλύφθηκε ότι ο GM των Bucks, Jon Horst δεν έβρισκε τον Pitono και ζήτησε από ανθρώπους της Ομοσπονδίας έναν τρόπο επικοινωνίας με τον Αμερικανό για να μιλήσουν μαζί του για το ενδεχόμενο της συμμετοχής του Γιάννη Αντετοκούνμπο στη ομάδα.

Τρομερά πράγματα… Ο Pitino έλεγε ότι θα κάνει τα πάντα για να έχει τον «Greek Freak» στην «επίσημη αγαπημένη» το καλοκαίρι και όχι μόνο δεν έκανε, αλλά οι Bucks ακόμα ψάχνουν να τον βρουν για να του μιλήσουν.

Ύστερα είναι και το Iona. Ο Αμερικανός έκλεισε μετά βαΐων και κλάδων στο αμερικανικό Κολέγιο και θέλει να κάνει τα πάντα, έτσι ώστε η επιστροφή του στο NCAA από το καλοκαίρι να μην είναι αποτυχία. Εύλογα λοιπόν, θα ρωτήσει κανείς… Πως το καλοκαίρι θα είναι με την Εθνική, αφού πρέπει εκείνη την περίοδο να βάζει τις βάσεις στο Iona;

Ολα δείχνουν, λοιπόν, ότι το θέμα Pitino στην Εθνική «χλωμιάζει» για τα καλά…