Μετά τον Δημήτρη Ιτούδη και ο Κώστας Σλούκας αναφέρθηκε στο αυριανό (13/9 – 21:30) ντέρμπι για την προημιτελική φάση του φετινού EuroBasket 2022 της Εθνικής μας ομάδας κόντρα στην Γερμανία, με τον άσο του Ολυμπιακού να σχολιάζει τα… κλειδιά για μια ελληνική νίκη αλλά και τις έξτρα λύσεις της Επίσημης Αγαπημένης στα κρίσιμα λεπτά και ματς.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Για το αν το ματς με τη Γερμανία είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι: «Ξεκάθαρα είναι πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Όπως βλέπετε όλα τα παιχνίδια όπως και χθες είναι στον πόντο. Υπάρχουν εκπλήξεις. Η Γερμανία στο Βερολίνο σίγουρα θα πάρει παραπάνω ενέργεια από τον κόσμο της, που έχει δυσκολέψει πολύ ακόμα και φαβορί. Θέλουμε τη νίκη για να βρεθούμε μία ανάσα από τα μετάλλια».

Για το ματς με την Τσεχία: «Το χθεσινό παιχνίδι έχει τη δική του ιστορία, όπως και στο Μιλάνο. Εμείς περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι σε αντίθεση με όσα έδειξε στον όμιλο. Δεν ισχύει αυτό. Η Τσεχία είναι πολύ καλή ομάδα και της αξίζουν συγχαρητήρια. Μας έκανε καλύτερους η νίκη και μέρα με τη μέρα μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον περισσότερο και έχουμε πιο δύσκολο έργο κόντρα στη Γερμανία».

Για το ποια θα είναι τα «κλειδιά» του ματς κόντρα στη Γερμανία: «Είναι ένα κλειδί το πως θα σταματήσουμε τα αντίπαλα γκαρντ, αλλά θεωρώ ότι και οι Κροάτες είχαν σκόρερ και δημιουργούς και οι Ιταλοί. Εμείς πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα. Ο έλεγχος του ρυθμού είναι το κλειδί και φυσικά η τύχη».

Για το αν έχει η Εθνική κάποιο κρυφό χαρτί: «Νομίζω ότι δεν υπάρχει κάτι να δείξει. Ο X-factor σε κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικός. Χθες ήταν ο Λαρεντζάκης. Η ομάδα οφείλει να είναι συμπαγής στην άμυνα, να ελέγξει τα ριμπάουντ και από κει και πέρα η λογική λέει ότι με τον Γιάννη θα ακουμπήσουμε πάλι τους 90 πόντους».

Για τους παίκτες που ξεχωρίζει από τη γερμανική ομάδα: «Η Γερμανία έχει σπουδαία ομάδα, με πολύ ταλέντο. Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιον παίκτη, γιατί έχουν πολλούς με ποιότητα από την Ευρωλίγκα και το ΝΒΑ. Πρέπει να παίξουμε καλά και με προσοχή για 40 λεπτά».