Η Ιταλία μετά την πρόκριση απέναντι  στην Σερβία έφτασε πολύ κοντά σε ακόμη μία υπέρβαση κόντρα στην Γαλλία, ωστόσο αποκλείστηκε από τα ημιτελικά του Eurobasket στην παράταση κι αφού είχε προηγηθεί η “αυτοκτονία” στην κανονική διάρκεια του αγώνα. Έτσι το πρόσημο από την διοργάνωση ήταν κάτι παραπάνω από θετικό, άρα δεν υπήρχε κανένας λόγος απομάκρυνσης του Gianmarco Pozzecco. Μάλιστα ο  πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Gianni Petrucci επιεβαιώσε την παραμονή του 50χρονου τεχνικού στον πάγκο της ομάδας, ενώ δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από το κοουτσάρισμά του.

Aναλυτικά:

«Είναι θετικό το πρόσημο γιατί η ομάδα δημιούργησε ενθουσιασμό με τη νίκη επί της Σερβίας και παρά τα προβλήματα έδωσε μεγάλες μάχες. Δυστυχώς μένει η πικρία για το άδικο αποτέλεσμα απέναντι στη Γαλλία στον προημιτελικό. Δεν μπορώ όμως να κατηγορήσω τους παίκτες ή τον προπονητή. Κάποιες φορές δεν κερδίζει η ομάδα που το αξίζει περισσότερο. Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο.

Ο Σακέτι έβαλε τις βάσεις και ο Ποτσέκο συνέχισε με τον καλύτερο τρόπο. Θα συνεχίσει, 100%. Με έπεισε απόλυτα με τον τρόπο που κοουτσάρει την ομάδα.