Η Εθνική μας αντιμετωπίζει αύριο την οικοδέσποινα Γερμανία για τα προημιτελικά του Eurobasket και τα γερμανικά ΜΜΕ έχουν στρέψει την προσοχή τους σε αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα και συνάμα κρίσιμη αναμέτρηση. Μάλιστα η μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας η “Bild” έκανε ένα μικρό αφιέρωμα στον σταρ του συνόλου του Ιτούδη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Συγκεκριμένα η γνωστή εφημερίδα έκανε  μία αναδρομή στα παιδικά χρόνια του σταρ των Bucks, λέγοντας ότι είναι ο Έλληνας ήρωας που κατά την εφηβεία του έψαχνε μέχρι και στα σκουπίδια για να καταφέρει να φάει. Τέλος στο ίδιο κείμενο τονίστηκε ότι οι Έλληνες φιλοδοξούν πως ο ήρωας με το περίεργο όνομα θα τους οδηγήσει στην κατάκτηση του Eurobasket έπειτα από 17 χρόνια!

Αναλυτικά το κείμενο:

«Ο Γιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα από παράνομους Νιγηριανούς μετανάστες. Ως παιδί και ως έφηβος ήταν άπορος. Τα χρήματα δεν έφταναν, οπότε ο Γιάννης και τα αδέρφια του πουλούσαν γυαλιά ηλίου, ρολόγια και CD στους δρόμους της ΑΘήνας. Έψαχναν να φάνε επίσης σε κάδους σκουπιδιών», ενώ κλείνει αναφέροντας ότι:

«Όλοι στην Ελλάδα ελπίζουν ότι θα τους φέρει την πρώτη τους νίκη στο Eurobasket από το 2005. Αυτό θα ήταν τελικά το αίσιο τέλος της οικογένειας με το παράξενο όνομα».