Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει την κατάσταση στην Εθνική ομάδα μετά τον τραυματισμό του Ντίνου Μήτογλου.

Λοιπόν να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Καλό Μουντομπάσκετ να έχουμε. Αρχικά στην έναρξη της προετοιμασίας είχαμε τα προβληματά μας με τις απουσίες αλλά δεν χάναμε την ελπίδα μας περιμένοντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Δεν μπορέσαμε να έχουμε και Τάιλερ Ντόρσεϊ και Τόμας Γουόκαπ μαζί και έπρεπε να διαλέξουμε έναν νατουραλιζέ. Εδώ κάτι πρέπει να γίνει για το μέλλον για να είμαστε πραγματικά κερδισμένοι.

Οι απουσίες Κώστα Σλούκα, Νικ Καλάθη, Τάιλερ ΝτόρσεΪ ήταν αναμενόμενες και ο Γουόκαπ μπάλωνε τις τρύπες. Η απουσία του Γιάννη αναντικατάστατη ξεκάθαρα. Οι απουσίες όμως του Κώστα Αντετοκούνμπο αρχικά και του Ντίνου Μήτογλου στη μεγάλη ατυχία της Εθνικής μας και ενώ ο πάικτης ήταν σε εξαιρετική κατάσταση παρά το θέμα του με την αποχή 1,5 έτους από την δράση,είναι βαριές και ασήκωτες. Ο Γιώργος Παπαγιάννης θα πρέπει να έχει μπακ απ τον άπειρο Μάνο Χατζηδάκη και δεν έχουμε αθλητκότητα στο σέντερ. Και ο Μήτογλου πλέον είναι η πιο μεγάλη απώλεια καθώς είχα μάθει να πάιζει το παιχνίδι της η Εθνική μας και ήταν συμπαθής. Πλέον θα πρέπει να ανεβαίνουν στο “4” Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου πιο πολύ νομίζω και Θανάσης Αντετοκούνμπο. Ασφαλώς οι τρεις τους βασικά θα καλύπτουν και το 3-4 με τον Νίκο Ρογκαβόπουλο και στο 3 πιο πολύ.

Η ομάδα μας όπως και να έχει είναι συμπαθής και θα παλέψει με την αμυνά της,τη ομοιογένεια, τη χημεία, την εμπειρία και την φανέλα. Βολευόμαστε και με τις απουσίες των άλλων και τα καλά γκρουπ. Αλλά θα χρειαστεί και μια μικρή υπέρβαση για να πάμε οκτάδα και να ελπίζουμε στο εισιτήριο για την Ολυμπιάδα βασικά. Αλλά στην τελική μην κλαιγόμαστε.

Η ασημένια το 2019 Αργεντινή θα δει το Μουντομπάσκετ από τον καναπέ της! Και μαζί της και δυνάμεις όπως η φιναλίστ το 2010 Τουρκία και η Κροατία. Άρα καλά είμαστε που λέμε!

Η ομάδα θα έχει κλασικά πρόβλημα στο σκορ και στο σουτ αν και δεν πήγαμε και τόσο άσχημα στα δυνατά φιλικά που δώσαμε και σωστά για να δούμε τις αδυναμίες μας. Ο Δημήτρης Ιτούδης θα ακολουθήσει το μοντέλο Ολυμπιακού με τους τέσσερις ερυθρόλευκους στην περιφέρεια και θα περιμένει σκορ από την άμυνα με το τρανζίσιον και τρίποντο από τις καλές αποστάσεις και πάσινγκ γκέιμ. Πάντως χωρίς ψηλούς που να δημιουργούν και να πασάρουν και να ποστάρουν θα έχουμε θέμα στο σετ μπάσκετ.

Το καλό είναι ότι για να πάμε στην επόμενη φάση πρέπει να κερδίσουμε την απλά συμπαθή αλλά πολυ κατώτερη Ιορδανία και την πάντα δυναμική και πονηρή αλλά και χωρίς κάτι τρομερό Νέα Ζηλανδία! Η σοβαρή ομάδα μας θα κερδίσει και θα περάσει (οι ΗΠΑ δεν παίζονται από εμάς). Αλλά αν δεν είμαστε καλοί θα κινδυνέψουμε. Μετά έχουμε λογικά Λιθουανία (χωρίς Σαμπόνις) και Μαυροβούνιο (με Βούτσεβιτς). Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο αλλά όχι ένα εξωπραγματικό ματς καθώς ακόμα και η Λιθουανία δεν τρομάζει. Ολα γίνονται. Χαμηλά η μπάλα όμως με τόσα προβλήματα.

Η ομάδα έχει μια βάση με 8 παίκτες που έχουν αποκτήσει εμπειρίες από τις ομάδες τους πια και έχουν εξελιχθεί από απλά παραθυράτοι.