Το «λουκέτο» που συνεχίζεται να πνίγει τον αθλητισμό, έφερε στα όριά τους τις παίκτριες της Εθνικής Γυναικών που παίζουν στην Ελλάδα (εκείνες που παίζουν σε ευρωπαϊκές ομάδες, αγωνίζονται φυσικά εκεί κανονικά και δεν έχουν θέμα, καθώς μόνο η Α1 Γυναικών έχει το θλιβερό προνόμιο να παραμένει κλειστή) και χθες μια μέρα πριν την αναχώρηση της ομάδας για την Σλοβενία (για τα ματς με Ισλανδία στις 4/2 και Βουλγαρία στις 6/2 στα προκριματικά του Eurobasket 2021, που θα γίνουν στην «φούσκα» της Λουμπλιάνας), ήρθε η μεγάλη «έκρηξη»!

Οι παίκτριες ξεκαθάρισαν στα στελέχη της ομάδας ότι είναι πλέον σε απόγνωση. Ξεκαθάρισαν ότι είναι αποφασισμένες να φτάσουν ακόμα και στα άκρα αν δεν φανεί ένα φως στην άκρη του τούνελ.

Τα στελέχη της ομάδας κατάλαβαν ότι η κατάσταση έχει… βαρύνει και έτσι μετά από απαίτηση των παικτριών ζήτησαν άρον, άρον από στελέχη της διοίκησης της ΕΟΚ να έρθουν στο ξενοδοχείο και να έχουν συνάντηση με τις αθλήτριες.

Και έτσι έγινε. Μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας πήγαν μάνι, μάνι στο ξενοδοχείο και είχαν τετ α τετ με τις διεθνείς παίκτριες.

Οι αθλήτριες ξεκαθάρισαν στους ανθρώπους της ΕΟΚ ότι δεν πάει άλλο και πρέπει πάση θυσία να βρεθεί λύση και να ξεκινήσει η σεζόν, καθώς το οικονομικό τσουνάμι που προκαλέσει το «λουκέτο» της έχει οδηγήσει στα όρια της ανέχειας.

Τα στελέχη της ΕΟΚ δεσμεύτηκαν ότι μέσα στην εβδομάδα που ξεκινάει αύριο (1/2) θα υπάρξει συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για να βρεθεί μια λύση στον γόρδιο δεσμό.

Οι παίκτριες έδωσαν πίστωση χρόνου στην Ομοσπονδία να κάνει τις επαφές με την Πολιτεία μπας και βρεθεί λύση. Ξεκαθάρισαν όμως, ότι αν το κακό συνεχιστεί, τότε θα πάνε στα… άκρα με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.