Δύο (ημέρες) και σήμερα απέμειναν για το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής Γυναικών με τη Βουλγαρία (12/11) για την προκριματική φάση του EuroBasket 2021 και η Δευτέρα (10/11) ήταν ημέρα τεστ covid-19. Ένα ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, λοιπόν, εξέτασε το απόγευμα όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής, όπως και όλων των ομάδων που βρίσκονται στο Ηράκλειο για τη συγκεκριμένη “φούσκα”.

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τη Βουλγαρία (12/11) και τη Σλοβενία (14/11), προσδοκώντας να κάνει το 2/2 και να ενισχύσει τις πιθανότητές της για πρόκριση στην τελική φάση του Eurobasket 2021. Η Αγγελική Νικολοπούλου μίλησε στο σάιτ της ΕΟΚ για τη νέα πρόκληση της ομάδας, το πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα λόγω του κορονοϊού, καθώς και για τη φιλοξενία στο Ηράκλειο…

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΜΟΝΟ Η ΝΙΚΗ»

Διαβάστε τι είπε η διεθνής γκαρντ:

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τον κορονοϊό:

«Η αλήθεια είναι ότι όλη αυτή η κατάσταση με τον κορονοϊό σίγουρα μας προβληματίζει. Προφανώς και τα πράγματα δεν είναι εύκολα, υπάρχουν κάποια πρωτόκολλα που πρέπει να ακολουθηθούν και το καταλαβαίνουμε όλοι αυτό. Πρέπει να μην επηρεαστούμε όμως γι αυτούς τους δύο αγώνες με Βουλγαρία και Σλοβενία και να πάμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα διότι έχουμε μπροστά μας την πρόκριση για το Ευρωμπάσκετ του 2021».

Για το πρώτο, χρονικά, παιχνίδι με τη Βουλγαρία:

«Κάθε αγώνας είναι ξεχωριστός και κρύβει εκπλήξεις. Εμείς θα πάμε στο παιχνίδι ακολουθώντας την τακτική μας. Γνωρίζουμε ότι η Βουλγαρία είναι μια ομάδα που παίζει σχετικά άναρχο μπάσκετ αν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι… Θα προετοιμαστούμε και με την κατάλληλη τακτική θα πάμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Για μας δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα, μόνο η νίκη».

Για τη φιλοξενία του Ηρακλείου:

«Ευχαριστήσουμε το Ηράκλειο που μας φιλοξενεί για τα δύο αυτά παιχνίδια. Θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα αν υπήρχε και η παρουσία φιλάθλων στους αγώνες. Είμαστε, ωστόσο, σε ένα γνώριμο περιβάλλον και νομίζω ότι είναι ό,τι καλύτερο για κάθε αθλήτρια».