Η Εθνική Γυναικών έχει πολύ δύσκολο έργο στον 1ο Ομιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου των Γυναικών που θα διεξαχθεί στην Τενερίφη της Ισπανίας από τις 22 έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κληρώθηκε στον όμιλο, μαζί με την Γαλλία που πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2017, τον Καναδά που πήρε το χρυσό στο AmeriCup 2017 Καναδά και την Κορέα. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Κερμαδιάς μίλησε στην σημερινή media day της Εθνικής για τα όνειρα και τους στόχους της ομάδας.

Ξεκαθάρισε ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα, αλλά υποσχέθηκε ότι η ομάδα θα παίξει για να κερδίσει σε όλα τα ματς και θα δώσει και την ψυχή της για να πετύχει κάτι καλό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Κεραμιδά στην Media Day της Εθνικής Γυναικών:

«Εκπροσωπούμε την Ευρώπη. Πάμε για το καλύτερο. Η ομάδα έχει απουσίες αλλά θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Έχουμε ήδη παίξει δύο φιλικά θα δώσουμε κι άλλα προτού πάμε Τενερίφη. Ο όμιλος είναι δύσκολος αλλά σε όποιον όμιλο κι αν παίζαμε πάλι δύσκολος θα ήταν. Πρέπει να διατηρήσουμε αυτά που κερδίσαμε πέρσι και αυτό θα το πετύχουμε δίνοντας την ψυχή μας σε κάθε αγώνα όπως και στην Πράγα. Ο στόχος μας είναι η μία νίκη για να παλέψουμε για την πρόκριση. Η Γαλλία δείχνει πιο δυνατή από τις άλλες ομάδες και είναι πιο ενισχυμένη με πέρυσι. Ο Καναδάς δείχνει ισχυρότατος αν και πολλές παίκτριες δεν μετέχουν στη προετοιμασία λόγω WNBA. Και η Κορέα είναι πολύ δυνατή. Θα διεκδικήσουμε τη νίκη και στα τρία παιχνίδια για να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε», τόνισε ο Κώστας Κεραμιδάς και συμπλήρωσε: «Όλοι είναι υποψιασμένοι και μας γνωρίζουν πλέον όπως συνέβη και στα παράθυρα. Αυτό μας κάνει πιο ισχυρούς στον ψυχολογικό τομέα. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως η ομάδα θα παλέψει φάση φάση και θα μιλήσει η ψυχή μας πάλι».