Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες η Εθνική Γυναικών θα αρχίσει την προσπάθειά της για πρόκριση στην τελική φάση του EuroBasket 2023. Συγκεκριμένα, στις 11 Νοεμβρίου θα αντιμετωπίσει στο Μάντσεστερ τη Μεγάλη Βρετανία και στις 14 του μηνός θα υποδεχτεί την Πορτογαλία στην Ξάνθη για το πρώτο “παράθυρο” της προκριματικής φάσης. Η Βασιλική Λούκα, μία από τις παίκτριες που έχουν κληθεί στην προετοιμασία, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για την πρόκληση που έχει μπροστά της η Εθνική.

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε:

«Ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια. Έχουμε καινούριο προπονητή, ορισμένα νέα πρόσωπα και κάποιες επιστροφές όπως αυτή της Εβίνας Σταμάτη. Πιστεύω ότι ο στόχος της πρόκρισης είναι εφικτός. Συμμετέχουμε σε όμιλο με ομάδες που μπορούμε να τις ανταγωνιστούμε. Η Μεγάλη Βρετανία διαθέτει μια ισχυρή ομάδα. Στόχος της είναι η πρώτη θέση του ομίλου που οδηγεί σε απευθείας πρόκριση, κάτι όμως το οποίο θέλουμε και εμείς. Σαν ομάδα έχει ένα βασικό κορμό εδώ και χρόνια και μπορεί να πάρει πόντους και μέσα από το καλάθι, που είναι άλλωστε και το δυνατό της σημείο, αλλά και από την περιφέρεια. Οπότε εμείς πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή, να είμαστε σκληρές στο παιχνίδι μας και συγκεντρωμένες».

Αναφορικά με την Πορτογαλία και τη διεξαγωγή του αγώνα στην Ξάνθη, τόνισε: «Μπορεί θεωρητικά να είναι πιο εύκολος αντίπαλος από τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά για εμάς δεν υπάρχει κανένα εύκολο παιχνίδι. Ο αγώνας γίνεται στην Ξάνθη, θέλουμε να το εκμεταλλευτούμε και πρέπει να νικήσουμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Περιμένουμε να έρθουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο, να μας στηρίξουν και να μας βοηθήσουν στην προσπάθεια που θα κάνουμε. Η Ξάνθη, άλλωστε, έχει αποδείξει ότι είναι μια πόλη που αγαπάει το μπάσκετ».

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, πάντως, η Βασιλική Λούκα συνεχίζει στην Σουηδία με την Α3 Ουμέα να είναι νέος σταθμός στην καριέρα της. «Είμαι ευχαριστημένη με την ομάδα μου, έχω αρκετό χρόνο συμμετοχής κάτι το οποίο είναι το ζητούμενο για μένα. Έχω σημαντικό ρόλο στην ομάδα, ενώ στόχος μας είναι η κατάκτηση του τίτλου. Στη Σουηδία το πρωτάθλημα είναι σκληρό, αλλά παίζουν πιο ελεύθερο μπάσκετ. Ειδικά στη δική μας ομάδα ο προπονητής θέλει να παίζουμε πιο ελεύθερα».