Ενα τρελό πάρτι στήθηκε στο γήπεδο από τον Κώστα Κεραμιδά και τις παίκτριες της Εθνικής Γυναικών μετά τη νίκη επί της Ν. Κορέας με 58-48 και την πρόκριση της ομάδας στην 12άδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Λίγο μετά ο ομοσπονδιακός προπονητής και οι παίκτριες μίλησαν για τον θρίαμβο, αλλά δεν ξέχασαν να αποθεώσουν και την θρυλική αρχηγό και μύθο της ομάδας και του γυναικείου μπάσκετ, Εβίνα Μάλτση.

Ο Κώστας Κεραμιδάς έβγαλε το καπέλο στην Μάλτση στην κάμερα της ΕΡΤ, ενώ για την επόμενη αντίπαλο της ομάδας (θα βγει απόψε)… ψήφισε Νιγηρία και δήλωσε αστειευόμενος πως η Εθνική θέλει την ομάδα της Αφρικής στην επόμενη φάση για να εκδικηθεί για τον αποκλεισμό σοκ της Εθνικής Ανδρών από τους Αφρικανούς το 2012. «Θα σας πω αυτό που είπα στις παίκτριες στο ημίχρονο. Στην άμυνα ήμασταν μέσα σε όλα. Στην επίθεση ήμασταν άστοχοι. Είπα ότι θα το βρούμε σιγά – σιγά. Μόλις έγινε αυτό πήραμε τη διαφορά. Για εμένα η Μάλτση είναι η κορυφαία όλων των εποχών. Ήταν και είναι, συνεχίζει. Δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις, αλλά μιλάμε για παίκτρια φαινόμενο. Παίζει σε επίπεδο Παγκοσμίου, δεν είναι εύκολο. Πρέπει να ξεκουραστούμε και ανασυνταχθούμε. Απέχουμε μια νίκη από τις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου. Είναι καλή ομάδα η Νιγηρία. Εύχομαι να πάρουμε ρεβάνς για τους άντρες εμείς».

“Παίζει σαν 20άρα η Μάλτση”

Η Λολίτα Λύμουρα δήλωσε στην ΕΡΤ: «Έβλεπα άλλο παιχνίδι από τον πάγκο. Κολλήσαμε λίγο στην επίθεση. Αυτός είναι ο ρόλος μου, να βοηθήσω την ομάδα. Πιστεύω τα καταφέρνω. Το έχουμε πει από την αρχή, στόχος ήταν η 12άδα. Χτυπήσαμε το παιχνίδι, τα καταφέραμε και συνεχίζουμε. Για την προσπάθειά μας και την ομάδα μας θα ήταν κρίμα να μέναμε εκτός. Δεν μασάει η Εβίνα Μάλτση. Είναι 40άρα, αλλά παίζει σαν 20άρα. Respect»!

Η Άρτεμις Σπανού τόνισε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Μπήκαμε μέσα γνωρίζοντας πως παίζουμε έναν τελικό. Και οι 12 ήμασταν έτοιμες για τον κόουτς. Το πρώτο ημίχρονο δεν πήγε όπως το θέλαμε. Συγκεντρωθήκαμε και πήραμε το ματς. Έχει γίνει μότο το “δεν καταλαβαίνω”. Όποια και να βρεθεί μπροστά μας την αντιμετωπίζουμε με το ίδιο σκεπτικό. Η Μάλτση είναι η καλύτερη Ελληνίδα παίκτρια. Κατάφερε να περάσει άλλη μία μεγάλη μπασκετμπολίστρια. Της αφιερώνουμε τη νίκη. Είχε ένα πρόβλημα στη μέση, αλλά θα το γιορτάσουμε αύριο. Τώρα τα κεφάλια μέσα, συγκεντρωνόμαστε. Δεν ξέρουμε ποιον θα αντιμετωπίσουμε, αλλά θα δώσουμε το 100%».

Η Κατερίνα Σωτηρίου ανέφερε στην ΕΡΤ: «Συγχαρητήρια σε όλους. Όλοι έβαλαν ένα λιθαράκι. Θέλω να ευχαριστήσω τον γιατρό και όλο το τιμ που με βοήθησε να είμαι εδώ και να βάλω το λιθαράκι μου. Έχω ονειρευτεί να είμαι εδώ. Είμαι στο όνειρό μου αυτή τη στιγμή. Μπορούμε την οκτάδα, τώρα χαίρομαι αλλά τα κεφάλια μέσα. Είμαστε έτοιμες».

ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΕΛΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ