Μια τεράστια και εμφατική νίκη κόντρα στο Ισραήλ με σκορ 83-57 κατάφερε να πάρει η Εθνική Γυναικών στο κλειστό της Κοζάνης στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των προκριματικών του Eurobasket 2019. Το σύνολο του Κώστα Κεραμιδά ήταν απόλυτα συγκεντρωμένο και έφτασε στην 4η νίκη του στον Όμιλο.

Όμως η νίκη αυτή δεν είναι αρκετή για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Συγκεκριμένα η Ελλάδα πρέπει να περιμένει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Πορτογαλίας (21.00). Αν η Πορτογαλία πάρει τη νίκη τότε η Εθνική θα τερματίσει πρώτη στον Όμιλο. Σε αντίθετη περίπτωση οι παίκτριες του Κώστα Κεραμίδα θα καταλάβουν την 2η θέση και δεν θα προκριθούν στο Eurobasket 2019.

Η σημερινή αναμέτρηση ήταν πολύ ιδιαίτερη. Και αυτό λόγω του “αντίου” της Στέλλας Καλτσίδου από την Εθνική. Η έμπειρη φόργουορντ αγωνίστηκε για τελευταία φορά με το εθνόσημο στο στήθος με τις συμπαίκτριες της και τον κόσμο να την αποχαιρετούν με τον καλύτερο τρόπο.

Κορυφαίες για την Εθνική ήταν η Εβίνα Μάλτση, η Στέλλα Καλτσίδου και η Άρτεμις Σπανού. Πιο συγκεκριμένα η Μάλτση, η οποία βραβεύτηκε πριν την έναρξη της αναμέτρησης, κατάφερε να πετύχει 25 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 τάπες, με την Καλτσίδου και τη Σπανού να πραγματοποιούν ανάλογες εμφανίσεις.

Τα δεκάλεπτα: 14-10, 42-23, 64-44, 83-57